Sürücüler dikkat bu tümseklerde uçabilirsiniz

Karaçayır  parkının altından geçen yola yapılan 2 tümsek sürücülere zor anlar yaşatıyor. Tümseklerin görünmemesi nedeniyle onlarca sürücü adeta araçları ile yolda uçuyor.

15 Ekim 2023

Belediye tarafından geçtiğimiz günlerde yayaların karşıdan karşıya rahat geçmesi ve sürücülerin hız yapmaması için Karaçayır Mahallesi'nde Karaçayır Parkının yanından geçen yola 2 adet tümsek yapılmıştı.

Bu tümseklere işaret konulmaması ve çok dik olması sürücülere zor anlar yaşatıyor. Kimi aracın kurallara uygun hızla gitmesine rağmen tümseklerin dik olması sebebiyle altını asfalta vurdukları görülürken kimilerinin de hızlı gittiği için adeta uçtuğu görüldü.

Bolulu sürücüler tümseklerin biraz daha düşük seviyede yapılmasını ve üzerine uyarı işaretlerinin koyulmasını istediler.

10 yorum yapılmış

  • Murat15 Ekim 2023 - 15:42
    Hangi mantıkla tumsegi yüksek koyup üzerini koyu renge boyuyorlar anlamış değilim tümsek şart ama en azından fosforlu gece görülür boya ile boyanması lazım. Tümsekte yaklaşırken tabela vs. Olması lazım
  • Boluuu15 Ekim 2023 - 16:07
    Heryere yapiyor 1990 geri donduk galiba
  • İmdat izci. 15 Ekim 2023 - 18:46
    Haberlerdede belirtilmiş gibi, okul önü yaya geçiti evelisi yapıldı. 10 metre evelisinde dikkat levhası koyulmuş. Sonradan boyası da atılır. Kaza önlemi çok önemli. Benim caddemde ana ve ilk okul var. İllaki canmı yanması lazım. Hayır Belediye çalılanı değilim. Belediyemizi bu konuda tebrik ederim.
  • Kılıçarslanlı15 Ekim 2023 - 19:02
    Kalıcı konutlar yolunda, sürücüler çok fazla hız yapıyor, döner kavşakta kurallara uyulmuyor, yaya geçitlerinde yayalara yol verilmiyor. Çözüm, fazla sürati engelleyici, uyarı levhaları ve hız kesici rampaların yapılması. Yolların EDS kapsamına alınarak, dönel kavşaklarda, büyük yazılarla kurallar açıklanmalı, trafik polisleri denetimini arttırmalıdır. Bazı güzergahlarda mutlaka trafik ışıkları konulmalıdır. Çocuklarımız trafik ışıklarını televi
  • Sürücü15 Ekim 2023 - 20:09
    Bu yapılan tümsekler ile döner kavşaklar tamam eyvallah iyi hoş ama lakin ne kavşaklarda bi düzgün şekil var ne tümseklerde tümsek dediğin biraz geniş olur ankarada ki tümsekler gibi Kavşaklar ise yine benzer şekilde sorun yol çift şerit dolayısı ile 2 araç yan yana gidip birlikte kavşağa girdiğinde sıkışıyor aynı anda dönmüyor araçlar birisinden birinin yol vermesi lazım Bir diğer konu ise Kadın doğum hastanesinin olduğu yol tam bir rezalet trafik yoğunlu
  • Coşkun özkan15 Ekim 2023 - 20:46
    Tümsekleri anladım da mavi renge boyama işi hangi akıllının işi acaba
  • Hakan15 Ekim 2023 - 21:03
    Tümseği anlarım ama hangi zihniyet o renge boyadı anlamış değilim.
  • Kulak çınlatıcı15 Ekim 2023 - 21:03
    Bu yolun yapımında ve icraatında emeği geçen herkesin kulaklarını itinayla çınlatıyorum.. Böyle saçma bir tümsek olamaz.. Hiç kaza olmamış bir yola böyle bir tümseği kim niye yaptırır anlamak mümkün değil..
  • Yılmaz 15 Ekim 2023 - 23:58
    Tümsek yapmaninda bir adabı olur nasıl tümsek onlar sanayide yapmışlar öyle tümsek mi olur tümsek arabayı yavaşlatmak için yapılır siz herhalde tumsekleri arabayı istop ettirmeye veya bir yerini kırmak için yapıyonuz bolu belediyesi ayık kafayla bı gezin görün eserlerinizi
  • Vatandaşın biri 23 Ekim 2023 - 14:34
    Geceleri o yolda canavarlar toplanıp yarış yapıyorlar diye yapıldı o tümsekler. Ama usulüne uygun yapılmadı, tıpkı trafiği azaltmak amacıyla ışıkları kaldırıp kavşakları dönel hale getirdikten sonra kavşak çıkışlarına yaya geçidi koyup tekrar trafik oluşturmak gibi usulsüz.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.