Tanju Özcan'a kınama cezası verildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a kınama cezası verildi. Karar, oy birliğiyle alındı.

Tanju Özcan'a kınama cezası verildi
28 Ağustos 2024

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) toplantısında, önceki Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a oy birliğiyle kınama cezası verildi.

CHP YDK, parti genel merkezinde toplandı. Toplantıda parti içi disiplin dosyaları ele alırken, önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle disipline sevk edilen Tanju Özcan'ın dosyası da görüşüldü.

Kurulda, sözlü veya yazılı savunması ele alınan Özcan'a, 11 Temmuz'da sosyal medyada Kılıçdaroğlu'na yönelik yaptığı paylaşım nedeniyle oy birliğiyle kınama cezası verildi.

ÖZCAN SOSYLA MEDYADAN PAYLAŞTI

Kendine verilen ceza sonrası sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Tanju Özcan şu ifadelere yer verdi:

"CHP Yüksek Disiplin Kurulu, bugün hakkımda kınama cezası vermiş. Kararı saygı ile karşılıyorum ama enteresan bir durum ile karşı karşıyayım. Bu kararla dünya tarihine geçtim. Niye mi? Bir partilinin alabileceği (Uyarı, Kınama, Geçici İhraç ve Kesin İhraç) bütün cezaları almış oldum. Sanırım bu performansla Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazanmışımdır." 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.