Tanju Özcan'dan çok sert Ensar vakfı çıkışı

Tanju Özcan'dan çok sert Ensar vakfı çıkışı
8 Eylül 2021

Belediye Başkanı Tanju Özcan Armağan Çağlayan'ın programında ki sözlerinin boş boğazlılık olduğunu kabul ettiğini, söylenmemesi gereken şeyler olduğunu belirterek kadınlardan yine özür diledi. Başkan Özcan bu sözlerinden dolay kendisini kınama yarışına giren milletvekillerinin Ensar vakfında yaşanan taciz ve tecavüz olayıyla ilgili neden aynı hassasiyeti göstermediğini sordu.

Başkan Özcan yaptığı konuşmada, "Sığınmacılarla ilgili düşüncelerimizi toplumla paylaştık. ‘Devlet politikası oluşması gerekir’ dedik. Türkiye bizim, kimine göre doğru, kimine göre yanlış çıkışımızdan sonra sığınmacıların nasıl geri gönderileceğini konuşmaya başladı. Ben burada hatta partimle de ters düştüm. Ters düştüm geleceğimizi düşünülerek ben bu konuyu gündeme getiriyorum dedim. Yoksa Bolu Belediye Başkanı olarak ne güzel bütçem var, ne güzel yatırımlarım var. Tamamen sorumluluk duygusun içerisinde. Yeminle söylüyorum başka hiçbir art niyet yoktu. Sonrasında gelişen süreçte de partimle birkaç konuda ters düştük. Ama haklı olduğum konular olduğu için bir işlem yapılmadı” ifadelerini kullandı.  

"BAZEN BOŞ BOĞAZLI DAVRANABİLİYORUZ"

Armağan Çağlayan’ın programında söylediği ifadeler için tüm kadınlardan bir kez daha özür dileyen Başkan Özcan,  “İstanbul’da, Armağan Çağlayan diye bir vatandaş, ben tanımıyorum aslında. Magazin ağırlıklı bir program. Siyasi ağırlıklı programlara katılmadım zaten davet edildiğim halde de. Gittik, orada bir sürü şey konuştuk 45 dakika. Siyasi komik anılarımı yazacağım dedim. Sonra ‘ilk aklına gelen’ deyince bana göre benim gibi tecrübeli bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir anımı anlattım. Tam 1 ay önce. Bir ay sonra birisi bunulmuş, benim açığımı kollayan birisi. Bunu gündeme getirmiş. Eyvallah, ben burada kusurluyum. Burada samimi olarak üzdüğüm hanımefendiler varsa, inanın kötü niyetle yapmadım, âmâsız fakatsız ‘özür diliyorum’ dedim” Anlatmamam gereken bir şeydi. Yanlış oldu. Ben hatamdan dolayı toplumdan özür dilemeyi bilen biriyim. Burada tekrardan da özür diliyorum. Bana göre benim gibi bir milletvekilliği, belediye başkanlığı, il başkanlığı yapmış bir siyasetçinin anlatmaması gereken bir şeydi. Bazen boş boğazlı davranabiliyoruz. Buradan tekrar üzdüğüm tüm hanım efendilerden özür dilerim” dedi.

"YANDAŞ YANDAŞLIĞINI YAPTI"

Programda kullandığı ifadelerin ardından sosyal medyada kullanılan ifadeler ve paylaşımlara da değinen Başkan Özcan,  “Benim anlamadığım şeyler oldu. ‘iğrençsin Tanju’ gibi sosyal medyada Hashtagler açılmış. Bunlara milletvekilleri katılmış. Sadece Bolu Milletvekilleri değil. Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Alpay Özalan da dâhil. Neredeyse bütün AK Parti Milletvekillerine mesaj gitmiş. Benim sığınmacılarla ilgili çıkışım olmasaydı. Türkiye’de birilerini çok rahatsız eden çıkışım olmasaydı inanın o Armağan Çağlayan’ın programındaki 30 saniyeyi kimse bulup araştırıp çıkartmayacaktı. Tamam saygı duyuyorum. Yandaş yandaşlığını yaptı. Köpürttükçe köpürttü" dedi.

"ENSAR VAKFINDA YAŞANANLARI NEDEN KINAMADINIZ"

Özcan, "Benim burada üzüldüğüm şey şu. Ben milletvekili iken bir olay yaşanmıştı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu.  Arkadaşlar hatırlarmısınız ? Karaman'da Ensar Vakfı'nın yurdunda onlarca çocuğumuza cinsel taciz, resmi raporlara görede 10'un üzerinde çocuğumuzada tecavüz edilmişti. Bu beni kınayan arkadaşlarımız; ki o zamanın bakanı diyor ki 'buna bir kere rastlanılmış olması hizmetleri öne çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olmaz'. Yani 'bir seferden bir şey olmaz' diyor.  Sonra CHP ve MHP gensoru veriyor. Beni kınayan o AK Partililer var ya o yurtlardan sorumlu bakan hakkında red oyu verdiler ve akladılar. Gensoru sonrasında bu hanım efendi red edildi diye tebrikleri kabul etti. Kardeşim çifte standart yapma. Yanlışa yanlış de. Benim orda bir boş boğazlılığım olmuş bende çıkmışım özür dilemişim. Ama burda olay çokta daha vahim. Bu olayla ilgili çıkıp kimse daha özür dilemedi. Hiç kimseyle ilgili işlemde yapılmadı. Olay bir kişinin üzerine yıkıldı onu hapise attılar. Olan 50 çocuğa oldu" şeklinde konuştu. 

1 yorum yapılmış

  • Bolulu8 Eylül 2021 - 16:22
    Herkes kendi yaptıgına bakmalı bence. Sizi kınayanlar kisilerin ensar vakfının yaptıgını kınamadığını nereden biliyorsunuz? Bu sekilde mi yaptığınızdan üste çıkacaksınız?

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.