Türker Ateş evinin kapılarını Bolu Gazetesi okuları için açtı

Türker Ateş evinin kapılarını Bolu Gazetesi okuları için açtı
21 Nisan 2023

CHP 1. sıradan Bolu Milletvekili adayı olan Türker Ateş ve Feriha Kain Ateş evinin kapıslarını Bolu Gazetesi okurları için açtı. Usta gazeteci Caner Güngör’ün sorularını yanıtlayan Türker Ateş bu vesile ile tüm halkımızında bayramını kutladı ve seçildiği taktirde nasıl bir milletvekili olacağını anlattı.

İşte Türker Ateş’in Caner Güngör’ün sorularına verdiği yanıtlar.

Caner Güngör : Öncelikle Türker Ateş kimdir ?

Türker Ateş : 1966 Bolu Sazakiçi Bünüş köyü doğumludur. Memur ailenin bir ferdidir. 3 kardeşiz. İlk ve orta öğrenimi Bolu’da, babamın tayini sonrasında liseyi Düzce’de tamamlamıştır. Daha sonrasında İstanbul Teknik İnşaattan mezun olmuştur. Mezun olduktan sonra çeşitli mühendislik firmalarında çalışmış, 3 kardeş aynı anda üniversitede okuduğumuz için hayata lise üniversite yıllarından bile çalışarak devam etmiştir.  

"Yokluğun ne olduğunu bilen bir aileden geliyorum"

Taksicilik yapmış, bürolarda çalışmış, üniversitede okurken yokluğun ne olduğunu bilen memuriyetin ne olduğunu bilen bir aileden geliyoruz. Sonrasında ailem burada olduğu için anne baba burada olduğu için 3 kardeşten bir kardeşimiz ailesinin yanına gelmiş o da ben.  

"Öz ve öz Bolu’nun evladıyız"

Burada bir İnşaat şirketi kurdum. Sonrasında gıda işine girdik. Daha sonra ticaret ve sanayi odasıyla tanıştık. Ticaret ve sanayi odasında da ilk başta yönetimde sonra da yönetim kurulu başkanlığını yapmış 4 dönemde ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapmış bir kardeşinizim.  

Uzun yıllar Ticaret ve Sanayi Odasını bir noktadan en üst TOBB yönetimine kadar taşımış işine sahip bazı önemli değerlerin ne olduğunu bilen milletini memleketini seven vatanını seven öz ve öz Bolu’nun evladıyız. 

Caner Güngör : Kazandığınız taktirde nasıl bir milletvekili olacaksınız ?

Türker Ateş : Ben 20 senedir Ticaret ve sanayi odasında oldum. AK Parti hükümetiyle sürekli çalıştık. Uzun soluklu olduğumuz için Bolumuzun sorunlarını çok iyi biliyorum. Biz Ticaret ve Sanayi odasındaki idareciler işletmelerimizin sorunlarını üst olan bakanlıklara ileterek TOBB’a ileterek bir nevi işletmelerinin avukatlığını yapıyoruz.

"Sorunları ileten değil çözen olacağım"

Avukatlığın dışına şimdi çıkmamız gerekiyor. Artık sorunların bazıları çözülüyor bazıları çözülemiyor. Milletvekili ve iktidar partisi olduğumuzda bu sorunları ileten değil çözen olacağız.

Bolu’nun sırada bekleyen o kadar çok sorunu var ki. Bu sorunları da artık çözen noktasında olmak istiyoruz. Inşallah iktidara geliriz, inşallah milletvekili oluruz. O zaman yükümüz artacak. Sadece ve sadece işletmelerimiz sorunları değil Bolu halkının beklediği çiftçisinden, işçisine, memurundan, sağlık çalışanına, herkesin sorunları var. Dertleri var. Köylü vatandaşımızın var, muhtarlarımızın var. Bu sorunlar hep ötelenmiş birikmiş vaziyette. Biz de bu sorunları hep sahada aldık ve bu sorunların iktidar partisi olduğumuz zaman çözüm odaklı olacağımızı, yavaş yavaş bütün sorunları tek tek önümüze koyarak çöze çöze devam edeceğimizi biliyoruz. Zor bir süreç olduğunu da biliyoruz. Ekonominin de sıkıntılar içerisinde olduğunu biliyoruz. Yaşanan depremde de çok büyük sıkıntılar oldu.  

"Bolunun milletvekili olacağım"

Artık sevgi diliyle konuşmak saygı diliyle konuşmak, birbirimizi saymak ve bütünleşmek, herkesin güvendiği, rahatlıkla sorunlarını dile getirebileceği bir milletvekili olmak isterim. 

Ben sadece bir partinin milletvekili değilim sonuç olarak Bolu'nun milletvekili olacağım.  

Caner Güngör : Uzun yıllar Bolunun babası İzzet Baysal ile çalıştınız. Yani İzzet Baysal ekolünden de geliyorsunuz. Bu konuda neler söylersiniz?

Türker Ateş : İzzet babamızı tanıma imkanımız oldu. Ahmet amcalar ile de uzun soluklu bir dostluğumuz var. Tabii bu çok önemli değerler. Hatta Bolu'nun en önemli değerleri. Onları tanımak onlarla aynı havayı solumak çok önemli. Açıkça söylemek gerekirse, biz mesela oda Başkanlığı döneminde sosyal sorumluluk modelini çıkardık en azından içimizdeki ilimizdeki izzet Baysal ruhunu taşıyan hayırseverlere de ön plana çıkardık. Bunu belki Türkiye'de en çok hissedilen il Bolu oldu. Böyle insanların şehrinden, böyle bir insanların bulunduğu yerden onları temsil etmek ayrı bir yük ayrı bir güç. Bunlar çok önemli. Böyle bir kentin evladı olmaktan da gurur duyuyorum. 

Caner Güngör :  Bolunun sorunlarına ve çözüm yollarına hakimmisiniz ?

Türker Ateş : 20 senelik sürekli sorun dinleyen, sorunları çözme noktasında mücadele eden bir kardeşinizim ben. Sadece Bolu'nun sorunları değil. Ülkenin sorunlarını da biliyorum. TOBB’da değişik görevler aldık. Yani en az 10 tane görevim var odada. O görevlerin hepsini bıraktık. Sorunlarını da biliyoruz. Ankara'ya yakinen tanırım. Ankara'nın nasıl çalıştığını da bilirim, sistemi bilirim. Sorunların nereden çözülebileceğini çok rahat bir şekilde hareket sahamızda gördük. 

Bu bireysel bir şey değildir. Sonuç olarak konuyu bilmek önemli, konuyu ifade etmek önemli. Sorunun çözüm odağındaki kişiyi bulmak önemli. Konunun muhataplarını bulmak önemli. Onlarla nasıl çözüm yapabileceğiniz yani sadece onların keyfiyetine bırakmadan, siz de alternatif çözümler getirerek ufak dokunuşlarla ilimizi çok rahat bir şekilde daha farklı bir il şekline getirme imkanımız var. Vatandaşlarımızın sorunlarını da biliyoruz. 

"Hem yerel sorunlara hemde ulusal sorunlara hakimim"

Birde ulusal sorunlar var. Örneğin öğretmenlerin ataması gibi. Muhtarların yaylalardaki sorunlar gibi. Bir de yerel sorunlar var. Hem yerel sorunlara çok hakimiz hem de ulusal sorunlara hakimiz. Bunların birbiriyle birleştirmemek lazım. Yerel sorunlar bizim üzerimize Bolu milletvekillerinin üzerine bir yük. Bunların hepsinin sorumluluğu var. İkincisi ulusal sorumlulukta da lobi faaliyeti var. O da eş dost ve çevreyle oluyor. Bizim de her yerde eşimiz dostumuz yoğun bir şekilde var. Bizleri bekliyorlar hep beraber göreceğiz.

Caner Güngör : Halkımızın size bir yakınlığı ve ilgisi olduğunu görüyoruz. Bunu bekliyormuydunuz ?

Türker Ateş : Açıkça söylemek gerekirse ben bunun hiç değerlendirmesini yapmıyorum. Ben Ticaret ve Sanayi Odasında hiçbir siyaset yapmadım. Partisine bakmadım. İnsan odaklı oldum, işine odaklı oldum. Bu sürecin de muhtemelen çok büyük artısını yaşadık. Bizim sahaya geldiğimizde inanılmaz noktalarda iyilikler yapmışız dokunuşlar yapmışız ve o kişilerin çoğunda hatırlamıyorum. Açıkça söylemek gerekirse herkes kendini ifade ediyor tanıdıklarını ifade ediyor. Yaptığım yardımlara anlatıyorlar ama bunlar özel şeyler hani bunları övünerek söylememiz gerekmez. Çünkü bizim sorumluluğumuz buydu. Yani odada hizmet verirken bunları yapmak zorunluluğumuz vardı. Ama bu dokunuşların da sonuçlarını sahadan alıyoruz. Umut ediyorum ki daha iyi daha güzel ve daha çözümcü bir milletvekili olurum. Amacım o çünkü. Bolu halkı bunları hak ediyor. 

Caner Güngör :  Özellikle gençlerimizle ilgili düşünceleriniz nedir ? 

Türker Ateş :  Tabii ki ülkenin geleceğinin yönetiminde onlar olacak. Onunla ilgili de birkaç bir şey söyleyebilirim. Şimdi sevgili Caner kardeşim bu ülkede her sene bir buçuk milyon üniversite öğrencisi ve mezun oluyor. Bunların yüzde 20’si iş bulabiliyor. Yani bizim gençlerimize açıkça söylemek gerekirse çok üniversite yaparak hayal sattık. Bu çocukların geleceğini umutlarını bizlerin çalmaya veya gasp etmeye hakkımız yok. 

Biz gençlerimizin gerçekten çok bilinçli olduğuna inanıyoruz. Çok donanımlı olduğuna inanıyoruz. Bu memleketten umudunu kaybettiklerini görüyoruz. Biz onlara umut taşıyoruz. Bu memlekete güvenmelerini istiyoruz. Biz onun için anlatıyoruz. Dokunuşlarımız hep böyle. Bu ülkeye, bizlere memlekete sahip çıkmalarını istiyoruz. Çocukların gençlerin hepsinin sorunları büyük.  

Özellikle işsizlik ve ekonomi noktasında sıkıntıları var. Bir noktada dertlerini bildiğimiz için bizler de onlara doğru yaklaşımlar yaptığımız için bizlere sahip çıkıyorlar. Yani aynı dilden konuşuyoruz. Ben de yeni mezun bir evladın babasıyım. Yani sürekli gençlerle temasımız var ve aynı bilgileri aynı düşünceleri paylaştığımız bir grup var. Kardeşlerimiz var onlar bize yol gösterecek. Biz de onlara yol göstereceğiz. Ama bu ülkeden umudu kesmeyeceğiz. 

"Biz sevgi diliyle konuşacağız saygı diliyle çalışacağız"

Ama hayal hiç satmayacağız. Yapamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermeyeceğiz. Yapacağımız işin de sonuna kadar yapılması için uğraşacağız ve en kısa zamanda yapacağız. Zaman çok önemli. Zaman en büyük değer. Zamanı iyi kullanmak lazım.  

Zaman geçtikçe hatalar büyüyor, sorun daha da büyüyor öteleniyor. Zamanı iyi kullanmak sorunları tek tek çözmek, hızlı ve mantıklı düşünen kendisine empati yapan gençlerimiz var. Biz bunları acilen yaş ticari hayata alıştırmamız lazım. Adapte etmemiz lazım. İnşallah Ankara’da da bir Türker Ağabeyleri olacak.  

Caner Güngör: Ailenizin siyaset noktasında size yaklaşımı nasıl oldu ?

Türker Ateş : Açıkçası yani onlara da sürpriz oldu diyebiliriz. Eşim her zaman benim destekçim oldu. Nereye gidersem gideyim, her zaman arkamda itici güç oldu. Desteği oldu. Biz hiç birbirimizin elini bırakmadık. Her yere beraber gidiyoruz. Aynı yolda gidiyoruz. Bu anlamda kararıma saygı göstererek yanımda oldu. Birlikte yürüyoruz. Desteksiz de hiçbir şey olmuyor. Ben aileme bu konuda sonsuz teşekkür ediyorum.  

1 yorum yapılmış

  • Bolulu22 Nisan 2023 - 22:36
    Tam AKP den aday olacak bir kardeşimiz. Hayırlı olsun.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.