Türkiye Bolu'da yaşanan bu kavgayı konuşuyor

Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde tartıştığı Zafer Partisi Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak ile kavga etti. Yaşananlar ülke adeta gündem oldu.

2 Şubat 2024

Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı 1.oturumu Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın başkanlığında yapıldı. Meclis toplantısında Zafer Partisi Bolu Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak, söz alarak konuşmak istedi.

Bayrak, konuşmasında Tanju Özcan’a, “EKAP’ta, son yapılan ihalelerin birçoğunda hiçbir evrak göremedim. EKAP’tan çok anlamadığım için birkaç arkadaşıma sordum. Davet usulüyle yapıldığı söylendi. Neden davet usulüyle yapılmış?” dedi.

Onu bile bilmiyorsun

İlkay Bayrak’ın sorusuna cevap veren Özcan, "Sen EKAP’a giremiyorsun ki nereden bakacaksın? EKAP’a girmek için yeterliliğin olacak, onu bile bilmiyorsun” cevabını verdi. Tanju Özcan’a ’arkadaşım’ kelimesini kullanarak tekrar cevap veren Bayrak, Özcan’la tartışma yaşadı. Özcan, İlkay Bayrak’ın üslubuna dikkat etmesini yoksa meclisten atacağını söyledi. İkili arasında yaşanan tartışmada ipler gerildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile İlkay Bayrak arasında büyüyen tartışma nedeniyle Başkan Özcan oturuma ara verdi. Özcan, tartışmanın ardından Zabıta Müdürü Hakan Yılmaz’a, Bayrak’ı salondan çıkarması talimatını verdi. Toplantıdan Zabıta Müdürü’nün kendisini atamayacağını söyleyen Bayrak, salonu terk etmedi.

Zabıta müdürünü görevden alıyorum

Oturumun tekrar açılmasıyla açıklama yapan Başkan Tanju Özcan, “İlkay Bayrak’ı dışarı çıkarma talimatım yerine gelmediği için zabıta müdürünü görevden alıyorum. Toplantı düzeni sağlanamadığı için toplantının birleşimini kapatıyorum” dedi.

Adeta ülke gündemine oturdu

Yaşanan bu olayın görüntüleri başta sosyal medya olmak üzere  binlerce kez paylaşıldı. Geçtiğimiz günlerde Dilber paylaşımıyla sosyal medyada trend topic olan Başkan özcan bu kezde Zabıta Müdürünü görevden alma şekliyle trend topic oldu.

İlkay Bayrak bakın neler söyledi

Bu yaşananlardan sonra  Zafer Partisi Belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi İlkay Bayrak sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, "Tanju Özcan sen çok büyük bir yalancısın. Laf hazır "Onu bilmiyorsun, bunu bilmiyorsun" zaten bildiğimi de iddia etmedim. Pek anlamadığımı ifade ettim. Ekap'a giremezsin diyorsun. Az önce sade bir vatandaş olarak girdim ve Powerbank ihalesinin ayrıntılarını gayet kolay gördüm. Seçim üzeri şehrin her yerine yerleştirdiğin Led Ekranların ihale ayrıntılarına bakmak istediğimde ayrıntı göremedim. Gayet normal olarak seçilmiş bir meclis üyesi olarak bunu sormaya çalıştım. Ama sen kurnaz olduğun için bunu anladın ve çamura yattın. Halkımız yayından kaldırdığın bu videoyu izlesin kararını versin. Boluluların paralarıyla yürüttüğün seçim kampanyanı tabi ki de sorgulayacağım. Beni figüran meclis üyeleri ile karıştırma. Sonra sen beni neden zabıta müdürü ile karşı karşıya getiriyorsun. Ben zabıta müdürüne bir memur olduğunu dolayısı ile hukuka aykırı talimat uygulayamayacağını söyledim. Bana iç tüzükde benim salondan atılmamı gerektirecek maddeyi yazılı olarak göstermesini söyledim. Bu benim en doğal hakkım." ifadelerine yer verdi.

1 yorum yapılmış

  • İbrahim kıymaz 4 Şubat 2024 - 19:57
    Tanju başkan yüreğin yetiyorsa, kendin çıkarsana sayın İlkay bayrakı, karşındakini Ak partili falan mı zannettin, mecliste ampül kıran sen, çay fırlatan sen, bir hanıma ağza alınmayacak söz söyleyen sen, ben evliyim falan,

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.