TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK!

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesine yapılmaya başlanan Cami projesi hakkında açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE'DE BİR İLK OLACAK!
27 Mayıs 2021

Birilerinin Cami projesine karşı çıktığını ve Cami projesi için bir kampanya başlattıklarını söyleyen Başkan Özcan, “Bu anlamda 3 tane kamu bankasında hesap açtırdık. Yasaya uygun olarak. Valiliğimize müracaat ettik. Resmi bağış kampanyası için izin aldık” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesi tarafından Borazanlar Mahallesi’ne yapılmaya başlanan ve Türkiye’de belediye bütçesi ile yapılacak olması nedeniyle ilk olacak olan Cami projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Toplam kapasitesi 645 olacak olan cami projesi yapmaya başladıklarında birilerin projeye karşı çıktığını belirten Başkan Özcan, “Her kesimden birileri karşı çıktı. Bir kısmı bizim camiyi yapma düşüncemizi kıskandı. Çeşitli bahaneler bulurlar” dedi.

“NASIL BİR CAMİ YAPIYORUZ?”

Borazanlar Mahallesi’nde camiye ihtiyaç olduğu belirten Başkan Özcan, “Türkiye’de ben ikinci sanıyordum ama ilk olacakmış. Bir cami yaptıracağız. Biz bu camiyi yasa hükümlerine istianen kendi bütçemizden yapıyoruz. Nereye yapıyoruz? Borazanlar Mahallesi’ne yapıyoruz. Nasıl bir cami yapıyoruz? Öncelikle teknik özelliklerinden bahsedeyim. Cami oturum alanı 510 metrekare olacak. Toplam cemaat kapasitesi 645 olacak. Caminin taban alanın çapı yaklaşık 26 metre olacak. Peki biz camiyi niye yapmaya karar verdik? Bu cami Borazanalar Mahallesi’ne yapılacak dediğim gibi. Borazanlar Mahallesinin nüfusu 2008 yılında 2 bindi. İki tane cami vardı. Şimdi Borazanlar Mahallesi’nin nüfusu 18 bine ulaştı. Bolumuzda 105 cami var. Kabaca bin 500 kişiye bir cami düşüyor. Ama Borazanlar Mahallesi’nde 9 Bin kişiye bir cami düşüyor. Dolayısıyla Borazanlar Mahallesi’nin cami ihtiyacı var” dedi.

“CAMİNİN SEVABINA NAİL OLMAK İSTEYEN BİNLERCE İNSAN VAR”

Cami projesi için kampanya başlattıklarını belirten Başkan Özcan, “Bize gereken cami alanı ne kadar hesapladık. Bin 260 metrekare civarında biz bağış olarak cami yapılmak kaydı ile vatandaşımızdan yerleri topladık. Sonra bir imar uygulamasıyla burayı okul alanından ayırdık. Yine 6 bin metrekaresi okul alanı olarak kalmaya devam ediyor. Ama biz tapumuzu ayırdık ve cami alanı tapusu olarak çıkarttık. Ondan sonra valiliğimize müracaat ettik. Dedi ki, ‘Bu camiyi biz Bolu Belediyesi olarak yapıyoruz. Ama bu caminin sevabına nail olmak isteyen binlerce insan var’ dedik. Biz burada asgari ücretli bir vatandaşımızın katkısını çok önemsiyoruz. Biz burada genç bir öğrenci kardeşimizin 5 TL’lik katkı vermesini çok önemsiyoruz. O anlamda 3 tane kamu bankasında hesap açtırdık. Yasaya uygun olarak. Valiliğimize müracaat ettik. Resmi bağış kampanyası için izin aldık”  ifadelerini kullandı.

“SON DERECE İÇTEN GELEN BİR ÇALIŞMA”

Cami projesinin tamamen ihtiyacı karşılamaya dönük bir çalışma olduğunu belirten Özcan, “Zor biz süreçti. Son derece içten gelen, hiçbir siyasal amaç gütmeyen tamamen ihtiyacı karşılamaya dönük bir çalışma. Biz hep söylüyoruz. Okula ihtiyaç olan yerde okul yapacağız. Camiye ihtiyaç olan yere cami yapacağız. Yaşlı bakım evine ihtiyaç olan yere yaşlı bakım evi yapacağız. Yol ihtiyaç varsa yol yağacağız. Belediye toplumun ihtiyaçlarına göre hareket etmek durumunda” dedi.

“BİR KISMI BİZİM CAMİYİ YAPMA DÜŞÜNCEMİZİ KISKANDI”

Cami projesine her kesimden birilerin karşı çıktığını belirten Başkan Özcan, “Biz bu camiyi yapmaya kalkınca birileri karşı çıktı. Her kesimden birileri karşı çıktı. Bir kısmı bizim camiyi yapma düşüncemizi kıskandı. Çeşitli bahaneler bulular. Yok şuraya uzak, yok buraya yakın diye. Bir kısmı ‘Sen sosyal demokratsın, sosyal demokrat bir belediye başkanı nasıl cami yapar’ diyen Solcular oldu” ifadelerine yer verdi.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş5 Haziran 2021 - 14:50
    Hayırlı bir girişim. Tebrikler. Boğaz Köprüsü girişindeki Şehitler Anıtını hatırlatıyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.