"Üç çocuğumu boya sandığımla okuttum"

"Üç çocuğumu boya sandığımla okuttum"
17 Ekim 2020

Bolu’da yaşayan ayakkabı boyacısı Kadir Temiz, 12 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak evine ekmek götürüyor. Kadir Temiz, “İnsan çalıştıktan sonra Allah rızkını verir. Üç çocuğumu boya sandığımla okuttum. Bu işin çilesi çok ama helalinden para kazanmak bana huzur veriyor” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşe TAVAŞ

Bolu İzzet Baysal Caddesi Tabaklar Cami önünde 12 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan 60 yaşındaki Kadir Temiz, üç çocuğunu ayakkabı boyacılığı yaparak büyütmüş. 1960 senesinde Nevşehir’de doğduğunu ifade eden Temiz, “Memleketim Nevşehir orada doğdum, ailem daha sonra Ankara’ya taşındı. Askerliğimi yaptıktan sonra Belediye’de işçi olarak çalışmaya başladım. Vücudumda oluşan rahatsızlıktan dolayı ameliyat geçirdim. Ancak geçirmiş olduğum ameliyat yanlış olduğu için vücut fonksiyonlarımı kullanmada zorluk çekmeye başladım. Bu yüzden Belediye’deki işimi bırakmak zorunda kaldım. Böylelikle 2004 senesinde eşim ve üç çocuğumla Bolu’ya taşındık. Üç çocuğumu okutabilmek için Tabaklar Camisinin önünde 12 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Yaşadıklarıma rağmen hiç umudumu yitirmedim. İnsan çalıştıktan sonra Allah rızkını verir. Üç çocuğumu boya sandığımla okuttum. Bu işin çilesi çok ama helalinden para kazanmak bana huzur veriyor” dedi.

“Korona virüs salgınının bir an önce bitmesini dilerim”

Korona virüs salgını sürecinde işlerinin kötü gittiğini günlük hasılatını bile doğru düzgün çıkaramadığını söyleyen Kadir Temiz, “Salgının dünyada, ülkemizde ve şirin Bolumuzda hemen bitmesi için dua ediyorum.İşler salgın başladığı süreçten beri durdu. Bazen günlük hasılatı tamamlayamadan eve gittiğim oluyor. Bu durum beni maddi anlamda çok üzüyor. Bir an önce salgının geçmesini dilerim” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.