Uygulama oteli yıkılıyor, yenisi yapılacak

Uygulama oteli yıkılıyor, yenisi yapılacak
3 Mart 2021

Bolu’da depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli, yeniden inşa edilmesi için devlet yatırım programına alındı. 100 yatak kapasiteli uygulama otelinin 2023 yılında tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl Ocak ayında depreme karşı dayanıksız olduğu tespit edilerek yıkım kararı alınan İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli yıkılarak yerine yenisi yapılması için beklenen karar çıktı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, uygulama otelinin yeniden yapılması için devlet yatırım programına alındığını açıklayarak, “2020 yılı başında depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesi ile yıkım kararı alınarak Valiliğimizce boşaltılan İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli yine Valiliğimizin etkin takibi neticesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 Ocak 2021 tarih ve 3428 sayılı kararları ile yerinde ve yeniden yapılmak üzere 2021 yılı devlet yatırım programına alındı.22 milyon TL’ye mal olacak 100 yatak kapasiteli Uygulama Oteli’nin inşaatına bu yıl başlanması ve 2023 yılında hizmete girmesi planlanmaktadır.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.