VALİ ÜMİR RAMAZAN TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI

VALİ ÜMİR RAMAZAN TEDBİRLERİNİ AÇIKLADI
22 Mayıs 2020

Bolu Valisi Ahmet Ümit,  Ramazan Bayramı için alınan tedbirleri açıkladıVali Ümit, “Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler,  23 Mayıs Cumartesi günü saat 10.00 – 17.00 arasında açık olacaktır. Ancak bu süre içerisinde araç kullanılmamak ve meskenlere en yakın işletmelerden alışveriş yapılmak kaydıyla ihtiyaçlar karşılanabilecektir.  Market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, 24, 25 ve 26 Mayıs günleri kapalı olacaklardır” dedi.

İlimizde bugüne kadar çok sayıda test yapıldığını açıklayan Vali Ümit, “Türkiye ortalaması kadar olmasa da Bolu’da da pozitif vakalarla karşılaştık ve halen karşılaşmaya devam ediyoruz. Maalesef virüs sebebiyle 3 vatandaşımızı da kaybettik. Ancak bunun dışında virüsün tedavisinde oldukça başarılı olduk.  Halen hastanelerimizde tedavi altında olan vatandaşlarımız varsa da bugün ilimiz genelinde iyimser bir hava ve tablo mevcuttur.

Bu perspektiften hareketle yine Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda Sayın İçişleri Bakanlığımız tarafından ülke geneline yönelik bazı önemli tedbirler alındı.

Buna göre:

22 Mayıs Cuma, yani bugün saat 24.00’dan itibaren Arife Günü ve Bayram süresince ülke genelinde 4 gün süre ile tüm vatandaşlarımıza istisnalar dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.  

Yani bu bayramda maalesef ziyaretleşmeler olmayacak, büyüklerimizin ellerini öpemeyeceğiz.

Bu süreçte vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içinde geçirebilmeleri için Valiliğimiz tarafından ilimiz genelinde, bireysel ve toplumsal hayatı ihata edecek şekilde tüm tedbirler alındı, sorumlular belirlendi ve planlamalar yapıldı.

Bu kapsamda temel gıda maddelerinin temininden günlük ihtiyaçların karşılanmasına, sağlıktan güvenliğe, trafikten ulaşıma, yaşlılarımıza bakımdan yaylalara gidişlere, akaryakıt ihtiyaçlarının karşılanmasından sokak hayvanlarının beslenmesine varıncaya kadar her türlü çalışmalar ve düzenlemeler yapıldı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.