VALİ ÜMİT BOLU GAZETESİ'NE KONUŞTU

VALİ ÜMİT BOLU GAZETESİ'NE KONUŞTU
14 Mayıs 2020

Bolu Valisi Ahmet Ümit Bolu Gazetesi'ne yaptığı açıklamada koronavirüs testi pozitif çıkan berberin, virüsü bulaştırma ihtimaline karşın araştırma yaptıklarını, şu ana kadar elde edilen bulgularda böyle bir durum olmadığını söyledi.

Berberlerin açılmadan önce yapılan koronavirüs testlerinde bir berberde koronavirüs vakasına rastlanmıştı. Bu berberin test yapılmadan önce bazı vatandaşları traş ettiği hatta yaşlı bir adam bulaştırdığı halk arasında konuşulmaya başlandı.

Konuyla ilgili Bolu Gazetesi editörü Caner Güngör'e konuşan Vali Ümit, "Bu berberin birine virüs bulaştırdığı yönünde şu an elimizde bir bilgi yok. Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz bu konuda çalışma yapıyor. Henüz böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

İL OLARAK İYİ DURUMDAYIZ...

Vali Ümit koronavirüs mücadelesi kapsamında Bolu'nun iyiye gittiğini belirterek, "İl olarak iyi durumdayız. Fakat halen testlerde hemen hemen hergün pozitif vakalara rastlıyoruz. Bu işin şakası yok. Tüm il olarak tedbirlerimizi büyük bir titizlikle almak zorundayız. Mutlaka ama mutlaka sosyal mesafeye uyacağız. Mutlaka maske takacağız ve mutlaka hijyene dikkat edeceğiz. Bu mücadeleden alnımızın akıyla çıkmak istiyorsak vatandaşlarımızın alınan tedbirlere gevşeme yaşamadan sıkı sıkıya uyması gerekiyor" dedi.

Öte yandan Bolu Gazetesi'nin aldığı bilgiye göre sağlık ekipleri berberin traş yaptığı iddia edilen Demriciler köyünde vatandaşlara koronavirüs testi yaptığı öğrenildi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.