Yıkım kararına köylüler tepki gösterdi!

Yıkım kararına köylüler tepki gösterdi!
29 Eylül 2020

Bolu’nun önemli turizm merkezi Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde köylüler tarafından yöresel ürünlerin satıldığı kaçak yapılara yıkım kararı çıkarıldı.

Bolu’nun en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve yılın 4 mevsimi yüz binlerce tatilcinin ziyaret ettiği Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde köylüler tarafından yöresel ürünlerin satıldığı kaçak işletmeler için yıkım kararı çıkarıldı. İşletmelerde incelemelerde bulunan yetkililer, ürünlerin etiketsiz satıldığı gerekçesiyle 5 bin 500’er lira para cezası kestikten sonra yıkım için köylülere Çarşamba gününe kadar süre verdi. Yıkım kararının tebliğ edildiği köylüler bir araya gelerek kararının durdurulması için Bolu Valiliği’ne geldiler. Grup adına Bolu Valisi Ahmet Ümit’le görüşen heyetin olumsuz cevap alması üzerine köylüler evlerine döndü.

“Yetkililerden yardım bekliyoruz”

Bolu merkeze bağlı Hamzabey köyü’nde yaşayan ve Yedigöller yolu üzerinde işletmecilik yapan Emre Çelik, “Yedigöller yolunda bulunan yaylamızda ilk önce yayla evi olarak yaptığımız yerlerde kendi yöresel ürünlerimizi satıyoruz. Gelen turistlere yöresel ürünlerimizi satarak çocuklarımızı okutuyoruz. Burada 33 civarında işletme var. Yalnız bize yaptırım uygulanmaya başladı. Özellikle kendi ürünlerimizi etiketsiz sattığımız için herkese 5 bin 500 liraya varan yaptırımlar uygulandı. Geçtiğimiz Salı günü Özel İdare’nin İmar bölümünden gelen memurlar bir tutanak tutup gittiler. Bir gün sonra bize yıkım kararlarını tebliğ ettiler. Çarşamba gününe kadar yapıların yerlerinde kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde yıkım ücretlerinin tahsil edileceği tarzında tebliğ yapıldı. Biz de bununla alakalı bir çözüm bulunabilir diye valiliğe geldik. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz” dedi.

6 yorum yapılmış

  • Bolulu29 Eylül 2020 - 22:08
    Yedigöller yolu boyunca kontrolsüz ve derme çatma yapılan yapılar çok kötü bir görüntü oluşturuyordu. Yedigöllere yakışmayan bir görüntüydü. Kararı doğru buluyorum. Yöresel ürün adı altında herkes istediğini dilediği şekilde kuralsızca yapmaz. Denetim altında , hijyen kuralları çerçevesinde ve doğanın güzelliğini bozmayacak şekilde olmalı
  • Bolulu29 Eylül 2020 - 22:10
    O evler kurulurken kimden izin alındı ve kimin denetiminde Türkiye nin sayılı güzelliklerinden Yedigöller i kafanıza göre parselleyemezsiniz
  • Cavit29 Eylül 2020 - 23:04
    Pazarlarda köylüler evinde ürettiği hayvanlarindan tereyağı kaymak yoğurt peynir kes gibi buna benzer ürünler satılıyor pazarda bunların hangisinde etiketle satılıyor adı üstüne koy ürünü pazarda kadınlara etiket sorun bakalım neler olacak bu yanlış durum abanta nasıl izin verildiyse yedigoller dekisatis yapanlarda vermek zorundasınız çifte starlik uyguluyorsunuz komusoyon karar alıp izin vereceksiniz işinize gelince köylü üretici böyle ureticilik olmaz tirizim
  • Mahir 30 Eylül 2020 - 09:09
    Yedigöller yolunda yaylalarda bulunan işletmelerin hepsinin devlet tarafından verilen yapı kayıt belgesi, vergi levhası ve elektrik aboneliği var. Ayrıca çoğunun suyu var ve hijyenik. Köylü zatrn zor durumda köyünde yetiştirdiği patatesi yaptığı tarhanayı satıyor. Devlet neden fakir fukarayla uğraşır ki yoksa işin ucunda başka bir şey mi var
  • Bilal30 Eylül 2020 - 12:11
    Oh ne güzel dedelerimizden kalma parselle parselle rant sağla. Dün at yaylası, karamanlar yaylası bu gün yedigöller mevkii. Köylülerimiz mağduriyet adı altında uyanık geçinmeye çalışıyor baksan kapısında domuzu eksik. KARAR TÜM BOLU YAYLA VE MERALARI için acilen uygulamaya alınmalı yoksa YEŞİL BOLU beton Bolu ya dönüşecek.
  • SAMİ ÖZGENDİZ30 Eylül 2020 - 14:34
    YAYLALARI DA İŞTE BÖYLE DİYE DİYE PLANSIZ RUHSATSIZ YAŞANAMAZ HALE GETİREN KÖYLÜLER , ŞİMDİ DE VİJDAN DİLENEREK YEDİGÖLLERİ GÖRÜNTÜ KİRLİLİĞİNE GÖZ YUMULMASINI İSTİYOR, OLMAZ OLAMAZ BU VATANI HİÇ KİMSE HUNHARCA KATLETMEMELİ PLAN PROJE DAHİLİNDE RUHSATLANDIRRAK YAPILMALI.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.