Yılbaşı gecesi yayla ve köy evlerine özel önlem

Yılbaşı gecesi yayla ve köy evlerine özel önlem
29 Aralık 2020

Bolu’da yılbaşını da kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağında 2 bin 350 personelin görev yapacağını söyleyen Vali Ümit, “Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa mutlaka o evdeki herkese ceza uygulanır” dedi.

Bolu’da, yılbaşını da kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağında alınacak tedbirler ve görevlendirmeler yapıldı. İl genelinde polis ve jandarma ekiplerinin sorumluluk alanlarında 4 gün boyunca toplam 583 ekip ve 2 bin 350 personel görev yapacak. Yılbaşı eğlencelerinin iptal edilmesiyle birlikte köy ve yaylalarda bulunan evlerde yoğunluk olması ihtimaline karşı ekipler bu bölgeler sıkı denetim altına alacak.

“Yılbaşı tuzağına düşmeyelim”

Bolu Valisi Ahmet Ümit, yılbaşının en büyük handikaplardan birisi olduğunu belirterek, alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Ümit yaptığı açıklamada, “Yılbaşı önümüzde ciddi ciddi bir handikap olarak duruyor. Bu handikapa, tuzağa hiç kimsenin düşmemesi lazım. Bunun için İçişleri Bakanımızın koordinesinde ülkemiz genelinde gerekli tedbirler yönlendirildi. Biz de il olarak tüm tedbirleri planladık. Buna göre 31 Aralık’tan başlayan 4 Ocak Pazartesi sabah 05.00’e kadar süren 4 günlük süreç içerisinde il merkezimiz ve tüm ilçelerimi olmak üzere emniyet bölgemizde 251 ekip bin 350 personelimiz, jandarma bölgemizde 332 ekibimiz, bin personelimiz işbaşında olacaklar. Her an en az 350-400 civarında personelimiz işinin başında aktif olarak bulunacak. Toplam 583 ekip ve 2 bin 350 personel bu 4 günlük süreç içerisinde görev yapacak. Bunlar öncelikle sokağa çıkma yasağını tam olarak uygulayacaklar. İkincisi, toplu eğlence kesinlikle yapılmaması gerekiyor. İnsanlar ziyaretlerini ve sohbetlerini daha sağlıklı zamanlara saklasınlar. Çünkü herşeyden önce sağlık geliyor. Yılbaşında toplu eğlencelerden uzak olmamız gerekiyor. Ziyaretlerden uzak olmamız gerekiyor. En çok bulaşın olduğu yerler ev ziyaretleri ve toplu alanlar. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymayanları bizlere bir şekilde iletilmesi lazım” dedi.

“En ücra noktalar takip edilecek”

Yılbaşında şehir merkezinden uzak köy ve yaylalarda vatandaşların eğlence düzenlemesini engellemek için sıkı denetimler yapılacağını kaydeden Ümit, “Bir evde eğer normalin üzerinde insan varsa mutlaka o evdeki herkese ceza uygulanır. Mutlaka yasal tedbirler alınır. Bu konuda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Her taraf kontrol altında. Zaten jandarma ekiplerimizin sayısı daha fazla. Yani sadece merkezde değil, aynı zamanda tüm köylerde, en ücra noktalarda bu takipler sürecek. Bu vatandaşımızın hem bireysel hem toplumsal sağlığı içindir. Bunu doğru anlayalım ve anlatalım” ifadelerini kullandı.

7 yorum yapılmış

  • İsmail29 Aralık 2020 - 22:56
    Helal olsun sayın valimiz Allah razı olsun sizden
  • Burak30 Aralık 2020 - 00:13
    Bırakın bu işleri ya toplum sağlığıymış. Yılbaşı batıyor bu ampul kafalılara başka bi dertleri yok. Koronadan daha tehlikeli şeyler var mesela siyasal islamcılar.
  • Osman ŞENGÜL30 Aralık 2020 - 12:17
    Evlere sistematik bir baskından bahsedilmiyor, Sokağa çıkma yasağı sıkı denetimde olacağından bahsediliyor. Balkonda görülen kalabalık, şikayet, bir haneye giren topluluk, ihbar vb. gelirse tabi ki kontrol için geleceklerdir. Çünkü tüm ülkeyi tehdit edebilecek bir sorumsuzluktur. Sizin bahsettiğiniz evlere yapılan baskınları bir zamanlar chp uyguluyordu bu ülkede, alaturka şarkı yassak kardeşim diyorlardı. Hatırladınız mı ? Şu an iktidar chp de değil karıştı
  • SonerBilen30 Aralık 2020 - 12:35
    Hangi devirde yaşıyoruz, bu 'baskıncı' rejim nedir ya. Buna hakkınız yok. Biz ısıtılan suya alışan kurbağa değiliz. Size bu kovid bahane oluyor. Tabi bu milletin sağlığı için yapılıyor vb gibi haklı gerekçeleri sıralıyorsunuz. Vatandaş olarak uyarılara dikkat ediyoruz zaten. Neyin aşırısı bu?
  • Bolulu30 Aralık 2020 - 23:00
    Şikayet olur abartılı bir durum olur, denetleme yaparsın ceza uygularsın ama Vali Bey'in tutumu farklı İran da yaşamıyoruz biz, pandemiyi bahane ederek radikal dincilik yoluna girilmemeli...
  • MuratK30 Aralık 2020 - 15:50
    Kardeşim bazıları yılbaşı kutlayacak diye insanların sağlığıyla oynayamaz. Ne alakası var siyasal İslamcılıkla
  • Seyfo31 Aralık 2020 - 12:49
    Çok güzel bir uyguluma.Yatak odasının kapısına da bir bekçi koyun ,böylece de doğum kontrolu nü sağlamış olursunuz

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.