ZÜBEYDE HANIM CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI

Bolu'da belediye bütçesiyle yapılacak Zübeyde Hanım Camisi'nin temeli atıldı.

ZÜBEYDE HANIM CAMİSİNİN TEMELİ ATILDI
27 Ağustos 2021

Temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, "Biz inançlı insanlarız, camiye ihtiyaç varsa cami, okula ihtiyaç varsa okul, kreşe ihtiyaç varsa kreş yaparız. Üstelik dini, milli değerlerin, bayrağımızın, vatanımızın siyasete alet edilmesi çok doğru değil." dedi.

Özcan, caminin bütçesini hazırladıklarını, kaynağını da ayırdıklarını aktararak, "İhalesini de yaptık. Seçim beyannamemizde cami sözümüz yoktu ama burada ihtiyaç olduğunu gördük. Bunu da yapmaya çalışacağız." dedi.

“Belediye imkânlarıyla ihalesi gerçekleşen ilk cami”

Başkan Özcan, caminin 2012 yılında değişen yasadan sonra belediye imkânları ile ihalesiyle gerçekleştirilen ilk cami olduğunu belirtti.

Cami için Valilik izni ile 3 kamu bankasında bağış hesapları açtıklarını kaydeden Özcan, amaçlarının tüm halkı caminin sevabına ortak etmek olduğunu söyleyerek, “Bu hesaplarda toplanan paralar valiliğin denetimindedir ve başka bir amaç için harcanmayacaktır. Bizim amacımız vatandaşa bu caminin külfetini yıkmak değil. Vatandaşımız 1 TL, 5 TL, 10 TL yardım yapsın. Bir tuğla parasını versin. O da bu sevaba nail olsun istedik. Siz de buraya karınca kararınca yardım edin. Adem kardeşimiz mesaj atmış; Tanju amca, kumbaramı açtım. 30 TL çıktı. 15 TL’sini Tanju amcamın yaptıracağı camiye bağış yapsın diye babama verdim. Beypiliç’te çalışan asgari ücretli kardeşimiz bütün hesabını ve kitabını yaparak kiramı, doğalgazımı, elektriğimi, suyumu düştüm. 27 TL bağış yapıyorum. Gönlümden daha fazlası geçiyordu. Ama bu kadar yapıyorum. Candan olsun gönülden olsun 1 TL olsun.”  ifadelerini kullandı.

Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesinin ardından caminin temeli atıldı. Temel atma törenine, Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, ilçe belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.