Bolu'da endişelendiren risk haritası!

Bolu'da endişelendiren risk haritası!
11 Kasım 2020

Hayat Eve Sığar uygulamasına gelen güncellemenin ardından korona virüs yoğunluk haritası da değişti. Haritaya göre işte Bolu’nun  en riskli bölgeleri.

Haber: Ayşe Tavaş

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşların kullanımına sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasında Bolu’nun korona virüs risk haritası güncellendi. Güncellemeyle beraber mahallelerin ve ilçelerin de korona virüs yoğunluk haritası değişti. Bolu’da kırmızı renkli alanların arttığı gözlenirken akıllara gelen soru; Bolu’da yeni korona virüs pozitif vakalar arttı mı?

Tabaklar Mahallesi Tehlikede

Tabaklar Mahlallesi’nde, İzzet Baysal Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Büyük Cami Caddesi, Mehmet Karaburun caddesi, Bolu’nun en  yüksek risk altında olduğu alan olarak görülüyor. Bu alanlar resimlerde de görüldüğü gibi kıpkırmızı renge bürünmüş, korona virüs pozitif  vakaları ise burada mevcut. Eğer bu alanlarda önlem alınmazsa durum çok kötüye gidebilir.

Sağlık Mahallesi

Hayat Eve Sığar Uygulamasına gelen güncellemenin ardından Bolu’ya en geniş açıdan bakıldığında Sağlık Mahallesi'nin çok yüksek riskle karşı karşıya olduğu görülüyor. Bu alanlar çok sayıda korona virüs pozitif vakanın gözlendiği alanlar olarakta dikkat çekiyor. Bolu Atatürk Stadyumu, Bolu Devlet Hastanesi arasında kalan alanlar çok yüksek risk bölgesi altında.

Borazanlar ve Sümer Mahalleleri

Borazanlar Mahallesi, geçen ayda yapılan incelemelerin ardından bu alanın  yüksek risk alanının genişlediği görülmekte. Görsellerde de olduğu gibi bu alan tamamen kırmızıya bürünmüş şekilde. Bilal Habeş Camii ve çevresi, kargoların olduğu alan, Martı sokağın olduğu bölge tamamen kırmızıya bürünmüş. Geçen aylarda bu alanların daha az riskli olduğu saptanmıştı. Sümer Mahallesi’nde de yüksek riskli alanın arttığı görülüyor. Turizm Otelcilik Meslek Lisesi, ve çevreside yüksek risk alanının içerisinde görülmekte. 

Beşkavaklar Mahallesi

Beşkavaklar Mahallesinde de durum içler acısı. Bu bölgedeki alanlarda da geçen ayda karşımıza çıkan risk haritasına göre kıpkırmızı renge bürünmüş şekilde. Bolu Sanayi ve Ticaret Odasının olduğu alan Necdet Gören Caddesi, ve çevresinde yüksek risk alanı artmış şekilde. Dağkent mahallesi, ve Gölköy yerleşkesi risk haritasında en az risk alanları içerisinde yer almakta. 

İşte İlçeler ve köylerdeki risk haritası

Gerede İlçesi, ve Karacasu İlçesi, yüksek riskte kıpkırmızıya boyanmış şekilde karşımıza çıkıyor. Uygulamadaki verilere göre, Seben, Mengen, Dörtdivan ve Mudurnu ilçelerinde riskin en az olduğu saptanmakta. Yeniçağa ilçesinde ise kırmızı renkte alana hiç rastlanmamakta. Taşoluk köyünde ise alan tamamen kırmızıya boyanmış şekilde görülüyor. Geçen ayda yapılan incelemenin sonrası köyde riskin arttığı görülmekte.

Kentte bir an önce önlem alınmazsa yüksek risk altına girmeyen alanlarında yüksek risk altına girebileceği ve alanların kırmızı renge bürüneceği görülmekte.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.