Bolu'nun risk haritası 1 ayda yeşile dönüyor

Bolu'nun risk haritası 1 ayda yeşile dönüyor
6 Ocak 2021

Bolu’da koronavirüs vakaları büyük ölçüde düştü. Tedbirlerden önce tamamen kırmızıya dönen kent haritası yeşile döndü. Vakalardaki düşüş risk haritasına işte böyle yansıdı.

Haber:Ayşe Tavaş

Tüm yurtta son 1,5 aydır uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer tedbirler, Boluda’da vaka sayılarına olumlu yönde yansıdı, vaka sayıları yüzde 55 oranında azaldı. Bu durum Sağlık Bakanlığının HES mobil uygulamasındaki koronavirüs yoğunluk haritasına da yansıdı. Yaklaşık 1,5 ay önce haritada kırmızı olan alanlar, vaka oranının düşmesiyle birlikte yeşile döndü.

Tedbirler sıkı sıkıya uyuldu

Pozitif vakalardaki düşüş Sağlık Bakanlığı'nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansıdı. Son 1 aylık kısıtlamalardan önce kentin neredeyse tamamı 'yüksek risk' anlamına gelen kırmızıyla kaplıyken, kısıtlamalar sonrasında riskli bölgeler yeşile döndü. Hatta aylar sonra ilk kez harita üzerindeki bazı alanlarda 'düşük risk' anlamına gelen mavi alanlar oluşmaya başladı.

En riskli bölgelerin başında, Tabaklar Mahallesi, Sağlık Mahallesi, Gerede İlçesi vardı.

Sokak kısıtlamalarının ardından, bu bölgelerdeki kırmızı alanlar azalma gösterdi. Kentin merkezi konumundaki Borazanlar Mahallesi, Beşkavaklar Mahallesi, benzer bir iyileşme söz konusu. Dağkent mahallesi’nde ait haritalarda, tedbirlerin olumlu etkisi daha belirgin. Kısıtlamalar sonrası merkez ve ilçelerdeki yeşil alanlar gün geçtikçe artıyor.

Ancak kurallara uyulmaması halinde tablonun yeniden eski haline dönebileceğini unutmayarak, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Sevdiklerimize ve hayallerimizi terk etmek istemiyorsak bu üçlüyü sorumlu şekilde yerine getirelim.

İşte Kent Merkezi ve İlçelerdeki tablolar şöyle;

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.