Bu binalar en ufak depremde yıkılır !

Bu binalar en ufak depremde yıkılır !
11 Ocak 2021

Şehrin tam göbeğinde kalan Askeri Lojmanlar adeta dökülüyor. Deprem bölgesi olan ilmizde tam fay hattı üzerinde kalan bu lojmanların ufak bir sarsıntıda yerle bir olması içten bile değil.

İlimizdeki en eski yapılardan biri olan ve şehrin tam göbeğinde kalan Askeri Lojmanlar adeta dökülüyor. Sıvaları dökülen balkon kısımları adeta her an yıkılacakmış gibi duran bu binalarda gözümüzün bebeği askerlerimiz ve aileleri kalıyor.

İlimizin 1. derece deprem bölgesi olması ve kuzey anadolu fay hattının tam bu bölgeden geçmesi büyük bir tedirginlik yaratırken Bolu Belediyesnin bu binalarda bir inceleme yapıp yapmadığı merak ediliyor.

Yine Askeri Lojmanların devamında bulunan Endüstri Meslek Lisesinin eski binalarıda aynı durumda. Yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü bu okul binasınında miadını doldurduğu gözlerden kaçmıyor.

3 yorum yapılmış

  • Bilinçsiz?11 Ocak 2021 - 18:22
    Konunun belediye ile alakası ne?
  • Cemal11 Ocak 2021 - 22:26
    Bu sekikde yaşı Kemale ermiş deprem görmüş Bolu'da çok bina bunların hepsinin biran önce yenilenmesi halk sağlığının güvence altına alınması gerekiyor belediye bakanlık valilik hangi kurum taşın altına eline sokacak ise soksun bolu deprem bölgesi ama 5 sene içinde amma 15 sene içinde büyük bı deprem ile karşı karşıya kalacağız facianın minimum zararla geçmesi icin mutlaka çok geniş çaplı bir kentsel dönüşüm sart
  • Yabancı12 Ocak 2021 - 11:38
    Arkadaşlar tugayın oraya yeni yapılar yapılarak bu sıkıntı çözülebilir ve o alan anıt parka bağlanabilir Aynı zamanda içerisindeki okula ait yapılarda aynı şekilde başka bir alana taşınabilir o arazide parka verilerek değerlendirilebilir tabi bütün bunlar sadece belediye ile çözülecek işler değil Boludaki bütün birimlerdeki yetkililer bakan yardımcısından milletvekillerine kadar herkez elini taşın altına sokup bu işe çözüm bulunabilir Bolu halkı artık el

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.