Caner Güngör

Caner Güngör

Tüm yazıları

BOLUMUZUN VEFASIZ SONRADAN GÖRME YALAKLARI

13 Temmuz 2024

Değerli büyüğüm, Bolu sevdalısı Cumhur Bandakçıoğlu abimin yalakalık üzerine yazdığı bir yazıyı okuyunca 'bir iki kelamda biz edelim' dedim. Bilirsiniz çok köşe yazısı yazmam.

Hayatımı hep muhabir olarak çalışarak geçirdim. Yani gazeteciliğin hep mutfağında oldum. Aslında daha zordur haber yazmak. 

Evet yalakalık halk tabiri ile takla atmak günümüz dünyasında bir sanat dalı olarak karşımıza çıkar…

Diğer sanat dallarından ayırt edici en büyük özelliği bunun bir eğitimi yoktur. Zamanla kazanılan, toplum içinde yer bulabilme yada yer edinebilmek için kendiliğinden gelişen bir sanat türüdür. 

Hal böyle olunca yalakalık hızla yayılan en önemli sanat faaliyeti olarak yaşamımızın her alanın da karşımız sıkça çıkar oldu. 

Günümüzde ise yalakalığa paralel olarak vefasızlıkta arttı;

Bolumuz özeline dönecek olursak. “Yalakalık ve vefasızlık” son günlerin en önemli sanatsal faaliyetlerinden biri oldu. İnsanımızın vefası, saygısı ve hatta hoşgörüsü kayboldu. 

“Yalakalığın” en belirgin özelliklerinden biri hoşgörü ve vefayı yok ediyor olması.

İnsani bir özellik değildir aslında vefa. İnanın köpekte bile vardır. Zira günde bir parça mama verdiğim evdeki köpeğim kuyruğunu sallayarak belli ediyor belki de bana vefa duygusunu... Hiçte elimi ısırmıyor..

Ben bu mesleği üstat Osman Altınışık’tan öğrendim. İyi haber, iyi fotoğraf yada iyi haberin süresi vardır. “Doğar, büyür ve ölür…”  derdi. Ama iyi gazeteci ve iyi insan olun öğüdünü hiç bir zaman unutmadım.

Bu bağlamda da önce iyi insan sonra iyi gazeteci olmaya çalıştım. Hoş karakterimde takla veya yalakalığa hele vefasızlığa asla müsade etmedi…  Allah vergisi bir tarafımız eksik kaldı. Varsın tek eksiğimiz o olsun. 

Düne kadar ekmeğe mama, bilmem neye gama diyen adamlar oturduğu koltuklardan aldıkları güce güvenerek firavunlaşma yolunda tam gaz ilerliyor…

Evet bugün artık ayyuka çıkan Bolunun vefasız sonradan görme gavurdan dönme yalakları...

Herkes herşeyi unutur... Ama ben sizin bu hallerinizi ne unutacağım nede unutturacağım...

Ben vefayı bilirim, vefasızı da iyi tanırım. 

Sosyal medya dedikleri bu dipsiz kuyunun dehlizlerinden yarın sizi çıkaracak kimseyi bulamayacaksınız.

Sizi sanatınızla baş başa bırakıyorum. Lakin bu sanat dalı her geçen gün prim yapıyor ya ben ona yanıyorum.

Siz sanatınızla uğraşa durun ben insanlığı, sevgiyi, hoşgörüyü, vefayı kucaklamaya gidiyorum. 

Karar değiştirirseniz benim kulvara beklerim. Ama nerde ? maalesef ...

3 yorum yapılmış

  • Eğitimci19 Temmuz 2024 - 15:24
    Yazınız çok güzel olmuş. Tebrikler. Yazınızı okuyunca, rahmetli Milli Eğitim Bakanı ve Bolu Milletvekili Avni Akyol'un görevi sırasında, bütün eğitimcilerin, "İyi bir insan, iyi bir meslek elamanı, vatanını ve milletini seven, Atatürk ilke ve inkilaplarına inanan...." kişileri yetiştirmek misyonunuz olması konusunda açıklamaları aklımıza geldi. Saygı ve rahmetle anıyoruz.
  • admr9 Ağustos 2024 - 11:10
    canerim kalemine sağlık nede güzel özetleyivermişsin kardeşim. dünya kardeşlik, sevgi saygı güven dürüstlük hoşgörülük dünyası ekseninden kayarak dediğin gibi yalakalık gambazlık sahtekarlık iki yüzlülük saygısızlık sevgisizlik üçkağıtçılık dedikodu gıybet yalancılık birbirinin kuyusunu kazma kalleşlik eksenine geçmiş. selamlar kardeşim
  • ibrahim BEYAZOĞLU29 Ağustos 2024 - 12:52
    YAZINIZ MÜKEMMEL, BU KONULARI SIK SIK DİLE GETİRİN DE, GENÇLER BOL MİKTARDA GÖRDÜKLERİ YALAKALARI ÖRNEK ALMASINLAR, LİYAKAT SAHİBİ OLMAYI HEDEFLESİNLER. MESELEYİ İYİ ANLATMIŞSINIZ ANCAK BOLU YALAKALARININ DA KİMLER OLDUĞUNU ANLAYAMADIM

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.