Doktoru darp eden maganda tutuklandı

Doktoru darp eden maganda tutuklandı
23 Aralık 2021

Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli göz doktoru Emre Bilgen'i darbettiği iddiasıyla gözaltına alınan hasta yakını "nitelikli kasten yaralama" suçundan tutuklandı.

Doktor Emra Bilgen hemşirelerle tartışan bir hastayı bölgeden uzaklaştırmak isterken hasta yakınının saldırısına uğradı.

Yüzüne aldığı yumruk darbesiyle burnu kırılan Emre Bilgen kendisine saldıran hasta yakınından şikayetçi oldu.

Hastanenin güvenlik görevlileri tarafından yakalanan saldırgan Y.E.D. olay yerine çağrılan polis ekiplerine teslim edildi, hastane yönetimi ise "beyaz kod" verdi.

Polis merkezindeki işlemleri tamamlandıktan sonra Bolu Adliyesine sevk edilen Y.E.D. savcılık sorgusundan sonra çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Doktor Emre Bilgen hastanenin acil servisinden yapılan ilk müdahalenin ardından gazetecilere açıklamada bulundu.

Kendisine saldıran hasta yakını ile hastanın, hemşirelere zorluk çıkardığını belirten Emre Bilgen "Şahıs ve şahsın yanındaki kadın, zaten daha önce hemşire hanımlara hakaret etti. 'Parasını biz veriyoruz, bizi muayene edeceksiniz.' gibi sırasını beklemeden muayene olmak istedi. Diğer hastalarımız onlara tepki gösterdi. En son hastanenin özel güvenliği hastayı çıkarırken kadın hala 'Parasını biz veriyoruz, bakacaksınız.' dedi. Ben de 'Buyurun dışarı çıkın. Ne konuşuyorsunuz?' dedim. O esnada kadının yanındaki erkek şahıs burnuma yumruk attı." diye konuştu.

Bigen burnunda kırık olduğunu ve iş göremezlik raporu aldığını aktararak, "Çok üzücü. Diğer hastalarımız da mağdur oldu bu durumdan. Onlar da şikayetçi. Biz de şikayetçi olduk, Bakanlık nezdinde de 'beyaz kod' verdik. Gerisi adli kısımda." dedi.

Doktor Bilgen Türkiye'nin birçok yerinde benzer saldırıların görüldüğü, bunun önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, doktora görevi başındayken yapılan saldırıyı kınadı.

2 yorum yapılmış

  • Özkan23 Aralık 2021 - 23:12
    Yakında bu ülkede doktor kalmayacak. Bir doktor nasıl yetişiyor. Bu saldırgan şiddet içinde yetismis mahlukat nereden bilsin . Böyle ne olduğu blrsizler sokakta çakallık yaparken. Bu doktorlar milletine dinine vatanina daha faydalı olmak için gece gündüz ders çalışıyor 17-18 sene kitapların sınavların arasında geçiyor. Devlet doktoruna sahip çıksın böyle cahillere fırsat vermesin. Bir daha böyle şeyler yaşanmasın doktorlara karşı. Doktora işlenen saldırı ve
  • Vatandaş24 Aralık 2021 - 20:06
    Birde doktoru döveni dinlemek lazım az şeye adam dovulmez kim bilir naptı kendilerini haklı çıkartmak için adam öyle dedi bende böyle dedim tabi tabi

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.