DSİ 19 yılda Bolu'da ne yaptı

DSİ 19 yılda Bolu'da ne yaptı
7 Şubat 2022

Bolu'da son 19 yılda yapılan ve devam eden DSİ yatırımları hakkında açıklamada bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “ Bolu’muza son 19 yılda devasa su yapıları inşa ederek aziz milletimizin istifadesine sunduk. Bolu’nun münbit topraklarını su ile buluşturmak için yatırımlarımız hız kesmeden devam etmektedir. ‘dedi.

Bolu’da yapmış oldukları çalışmaların ayrıntılarına da değinen Genel Müdür Yıldız; “Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 19 yılda Bolu’da inşa edilen 2 sulama tesisi ile 8 bin dekarın üzerinde zirai arazi sulamaya açıldı. Böylece Bolu’da topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 6 Milyon TL ilave zirai gelir artışı sağladık.

34 bin 880 dekar arazide inşaat çalışmaları devam ediyor

Bolu’muz için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 2 adet sulama tesisi inşaatı şu anda devam ediyor. Bu sulama tesislerinin inşaatının tamamlanması ile toplam 34 bin 880 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup bu tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Bolu zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.” dedi.

Bolu’muza 3 baraj ve 1 gölet kazandırdık

Ülke tarımının önemli illerinden biri olan Bolu’da ziraatın daha da gelişmesi için son 19 yılda kente 57 adet Tesis ile 1 milyar 13 Milyon TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, “Bolu’da son 19 yılda 3 baraj ve 1 gölet inşa ettik” dedi.

İnşaatı devam eden 3 baraj ile Bolulu çiftçimiz kalkınacak

Diğer taraftan Bolulu vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Bolu’nun su kaynaklarını değerlendirmek için yeni barajlar inşa ediyoruz. Bu kapsamda 3 barajın yapım çalışmaları devam etmektedir.

Bolu’da taşkın riskini azaltıyoruz

Yıldız; “Ayrıca; Bolu İlinde taşkın riskini azaltmak için son 19 yılda tamamlanan 41 adet taşkın koruma tesisi ile 43 yerleşim yeri ve Bin 350 dekar arazinin taşkın kontrolü sağlanmıştır. 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmaları devam etmektedir.

Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli

Son 19 yılda, Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında Bolu’da toplam 275 bin dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Bolu ilinde 66 adet yerleşim birimi, arazi toplulaştırmasından faydalanmaktadır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri ile toprağımız daha kıymetli ve daha verimli olmaktadır.

Bolu’da son 19 yılda işletmeye aldığımız, toplam kurulu gücü 124,05 MW olan 7 adet Hidroelektrik Enerji (HES) Tesisi ile yıllık 367,17 milyon kWh enerji üretimi sağlıyoruz’ dedi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.