Adliye personeli komandolara taş çıkardı

Adalet Bakanlığı tarafından afetlerde görev almak üzere kurulan Adliye Arama Kurtarma (AD-KUR) Birimi'ne bağlı olarak faaliyet gösteren Bolu Adliye Personeli Arama Kurtarma Ekibi, tatbikatlar ve eğitimlerle olası afetlere müdahaleye hazır hale geldi.

Adliye personeli komandolara taş çıkardı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Adliyesinde görevli yazı işleri müdürü, zabıt katibi, teknisyen, mübaşir ve hizmetli personelinden oluşan 27 kişilik ekip, AFAD gönüllüsü olarak deprem, sel, su baskını ve yangın gibi afetlerde görev almak için çeşitli eğitimler aldı. Ekip, Valilik ve ilgili kurumların destekleriyle gerekli ekipman, kişisel koruyucu donanımlar ve 4x4 özellikli araçlara sahip oldu. Bolu Belediye Başkanlığı İtfaiye Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından sunulan arama kurtarma, ilk yardım ve psikososyal destek eğitimleriyle kendilerini geliştirdi.

AFAD tarafından düzenlenen "Hafif Kentsel Arama Kurtarma Eğitimi"ni başarıyla tamamlayan ekip, teorik bilgilerini tatbikatlarla pekiştirdi. Ekip, AFAD yetkililerinin gözetiminde gerçekleştirilen tatbikatta, Düzce merkezli 6,2 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna yanıt verdi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı Yazı İşleri Müdürü ve ekip lideri Mustafa Kemal Köseler'in başkanlığında yapılan koordinasyon toplantısının ardından, adliye bahçesindeki malzeme konteynerinden arama kurtarma ekipmanları araçlara yüklenerek afet bölgesine intikal edildi. Burada AFAD yetkililerinden bilgi alan ekip, enkaz altında bir yaralıya ulaştı. Kırıcı delici matkap, kesme ayırma makinesi ve motorlu testere kullanarak yaralıyı çıkaran ekip, ilk müdahalenin ardından yaralıyı sedyeyle ambulansa taşıyarak tatbikatı tamamladı.

AFAD tarafından yapılan sınavı başarıyla geçen ekip, akredite oldu ve olası afetlerde arama kurtarma faaliyetlerinde görev alacak.

Ekip lideri Mustafa Kemal Köseler, AFAD koordinesinde eğitimlerini tamamlayarak hafif kentsel arama akreditasyonu aldıklarını belirtti. Köseler, "6 Şubat depremlerinden önce AFAD koordinesinde gönüllülük kapsamında bir eğitim almıştık. Bu depremler bize acı bir tecrübe kazandırdı. O dönemde lojistik destek sağlamak zorunda kaldık ve gerekli donanımlara sahip değildik. Bu nedenle daha profesyonel bir ekip oluşturma gereği doğdu. Bakanlığımız ve Valiliğimizle iş birliği yaparak adliye arama kurtarma ekibini kurduk ve faaliyetlerimize bu şekilde devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.