Köylüler ineklerini yangından zarar görmemeleri için tahliye etmeye başladılar

Gerede'de devam eden orman yangının köylere yaklaşması nedeniyle vatandaşlar zarar görmemesi için ineklerinide köylerden tahliye etmeye başladılar. Köylüler toplu halde inekleri daha güvenli bölgelere götürüyorlar.

Köylüler ineklerini yangından zarar görmemeleri için tahliye etmeye başladılar
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde başlayıp Bolu'nun Gerede ilçesine sıçrayan orman yangını, 22 saat süren bir mücadele sonucunda kontrol altına alındı. Ancak, yangının bir bölgesinde yeniden alevlenme yaşandı ve bu durum, vatandaşların hayvanlarını güvenli bir alana tahliye etmelerine neden oldu.

Yangın, dün saat 12.30 sıralarında Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi'nde başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla büyüyerek Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Demirler Köyü ve Berçin Çatak Yaylası'na sıçradı. Yangın, yerleşim alanını tehdit edince bölgeye çok sayıda ekip ve araç sevk edildi. Yangın 22 saat süren çalışmaların ardından kontrol altına alındı. Ancak, Demirler Köyü'nün hemen üzerindeki ormanlık alanda alevler yeniden yükseldi. Bu durum karşısında Kadir Sakal ve ailesi, evlerinden uzaklaştırarak hayvanlarını güvenli bir bölgeye taşıdı.

Kadir Sakal, hayvanlarını yangın nedeniyle güvenli bir alana götürdüğünü ve bu süreçte ekiplere yardımcı olduğunu belirtti.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.