Milli Parklar Gölcük'te hummalı bir çalışma başlattı

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından gerekli bakımların yapılmaması, sözleşme kurallarına uyulmaması sebeiyle Bolu Belediyesi'nin elinden geri alınan Gölcük'te dev bakım çalışmaları başladı.

Milli Parklar Gölcük'te hummalı bir çalışma başlattı
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu’da her yıl 500 bin turistin ziyaret ettiği Gölcük Tabiat Parkı’nın Bolu Belediyesi ile olan sözleşmesi Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından sözleşme kurallarına uyulmadığı ve gerekli bakım onarımın yapılmadığı gerekçesiyle feshedilmişti. Milli Parklar Kurban Bayramı öncesinde Gölcük'te hummalı bir çalışmaya başladı. Gölcük'e ilk etapta 15 milyonluk yatırım yapılıyor. 

BÜTÜN MASALAR DEĞİŞTİRİLİYOR

Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ilk etapta tabiat parkında bulunan 100 masa değiştirildi. Masalar Bolu T Tipi Cezaevi’nde bulunan mahkumlar tarafından bedeli karşılığında yapıldı. Kurban Bayramı sonrasında da bütün masalar yenilecek.

GÖLCÜK ARTIK KAMERALARLA GÖZETLENİYOR

Gölcük Tabiat Parkı’nın dört bir yanına toplam 20 kamera yerleştirildi. Tabiat parkına gelen ziyaretçilerin hem güvenliğini sağlamak ve daha güvenli park için gerekli çalışmalar yapıldı.

YENİ TUVALETLER YAPILIYOR

Uzun yıllardır en önemli sorun olan tabiat parkında bulunan tuvaletlerle ilgili Milli Parklar Genel Müdürlüğü hemen adım attı. Mescidin olduğu bölgeye 6 erkek ve 6 kadının aynı anda kullanabileceği tuvaletler için proje bitirildi. Proje bayramdan önce ihale edilerek kısa sürede hizmete açılması planlanıyor. Aynı şekilde çocuk bakım odası da ziyaretçilerin hizmetine açılacak. Öte yandan parkın girişinde bulunan bölgede bulunan tuvaletler de yenilecek.

Gölcük Tabiat Parkı’nda bulunan kaldırım taşları bayramdan sonra bir kısmı yenilecek diğer kısmı da tamir edilecek. Parkı çevreleyen çitlerde bakıma alındı. Parkın karşı tarafında bulunan iskele de güvenli olmadığı gerekçesiyle kaldırıldı.

Reklam
Yorumlar

1 yorum yapılmış

  • Safure gökdemir (4 ay önce)
    Harika haberi duyunca şok oldum nasıl yani bakımsızlık yüzündenmi alınmış sırada Abant var ozaman biz oteller yüzünden alındı diye biliyorduk bu işin sonu inşallah hayırlı olur bakılmamışsa lanet olsun yuh olsun kapalı kapılar arkasında neler dönüyor çok şaşırdık abantta seçim zamanı gündeme gelir sonra unutulur dünya kadar giriş ücretli ama belediye kalmıyor galiba para
    0
    0
    Yanıtla
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.