Özcan’dan büyükşehir hedefi: “Bolu’ya çok yakın bir yer…”

Tanju Özcan, Sözcü TV’de büyükşehir belediye başkanlığı hedefini ilk kez açıkça dile getirerek “Bolu’ya çok yakın bir büyükşehir” ifadesiyle dikkatleri üzerine çekti.

Özcan’dan büyükşehir hedefi: “Bolu’ya çok yakın bir yer…”
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sözcü TV’de yayınlanan İpek Özbey ile Nokta Atışı programına katılarak siyasi geleceğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kendisine yöneltilen “Siyasi hedefiniz nedir?” sorusuna net bir yanıt veren Özcan, kariyerinde üstlendiği görevleri hatırlatarak siyasete bakışını değerlendirdi.

Özcan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Aslında siyaseten bir hırsım yok. Ben bir öğretmen çocuğuyum. Bir önceki neslim dağ köyüne dayanıyor. Bir orman köylüsü dedenin torunuyum. Cumhuriyetin sağladığı imkânlarla okudum. İyi bir eğitim aldım, iyi bir üniversite bitirdim. İl başkanlığı, ilçe başkanlığı, milletvekilliği, parti meclisi üyeliği ve belediye başkanlığı görevlerini zaten yaptım. Bundan sonra tekrar yapsam ne, yapmasam ne.”

Ancak Özcan’ın açıklamalarındaki en dikkat çekici bölüm, siyasi hedeflerine ilişkin soruya verdiği net yanıttı. İlk kez bu kadar açık konuşan Özcan, büyükşehir belediye başkanlığı arzusunu şu sözlerle ifade etti:

“Hedefim var mı? Var. Daha büyük bir şehirde belediye başkanlığı yapmak. Gözüme kestirdiğim bir büyükşehir var. Bolu’ya çok yakın bir büyükşehir.”

Bu açıklamanın ardından gözler doğal olarak Bolu’ya en yakın büyükşehir olan Ankara’ya çevrildi. Yerel ve ulusal siyaset çevrelerinde, Özcan’ın sözlerinin Ankara’ya yönelik bir işaret olup olmadığı konusunda değerlendirmeler yapılmaya başlandı. Özcan’ın bu çıkışı, siyasi geleceği açısından ne getireceği merakla bekleniyor.

Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.