İşte Bolu'da koronavirüs vaka sayısında son durum

İşte Bolu'da koronavirüs vaka sayısında son durum
31 Ocak 2021

Bolu’da, geçtiğimiz aylarda koronavirüs vaka sayıları, 300’lere ulaşırken, alınan önlemlerin ardından günlük vaka sayısı 50’nin altına düştü.  Bolu’da günlük koronavirüs vaka sayısı kaç oldu? Bolu’da kaç kişiye aşı uygulandı? İşte tüm merak edilenler…

Haber:Ayşe Tavaş

Bolu’da geçtiğimiz aylarda vaka sayıları yüksek rakamlara ulaştı. Günlük pozitif vaka sayılarının 250-300’lere ulaştığı günler oldu. Kentte, Ocak ayı veri incelemelerine göre, Türkiye genelinde alınan tedbirler ve sokağa çıkma kısıtlamaları ile birlikte sosyal mesafe kurallarına ve hijyene de önem gösterilerek  günlük vaka sayıları 50’nin altına düştü. Hastanelerde hasta sayısı, yoğun bakımda yatan hasta sayıları ve entübe sayısı azaldı. Tüm bu gelişmelerin ardından ölüm oranları da düştü.

“Koronavirüs salgının  tek tedavisi aşılama ve tedbir”

Bolu’da vaka sayılarının sıfıra inme gayreti sürüyor. Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan koronavirüs aşısı ilimizde de geçtiğimiz hafta, ’7bin 461 bin kişinin 'CoronaVac' aşısının’  ilk dozunu yaptırmasıyla başladı. Son aşı verilerine göre şu an ki rakamlar, 12 bin civarında.

Ancak  aşılama işlemleri sonuçlanana kadar  tedbirlere  aynı şekilde devam edilmesi, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması gerekiyor. Bu salgının tek tedavisi aşılama ve tedbir. Alınan tedbirler ekonomik açıdan insanları sıkıntıya soksa da tedbir, maske ve mesafeye uymak vaka sayılarının düşmesinde en önemli etken.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.