Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Bolu'ya geldi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Bolu'nun Göynük ilçesindeki orman yangınını havadan ve karadan inceledikten sonra, Dedeler köyünde kurulan Yangın Yönetim Merkezi'nde basına açıklamalarda bulundu.

16 Ağustos 2024

Bakan Yumaklı, "Bugün şu ana kadar ülke genelinde 47 orman ve kırsal yangın çıktı. Bunlardan 30'u kontrol altına alındı, 17'sine müdahalemiz devam ediyor," dedi.

Yumaklı, yangın alanının genişliği ve zorlu arazi koşullarının müdahaleyi zorlaştırdığını vurgulayarak, Bolu'daki yangına 11 helikopter, 118 kara aracı ve 601 personelle müdahale edildiğini, gece boyunca çalışmaların süreceğini ifade etti. "Ekiplerimiz adım adım sonuç alıyor. Çok şükür can kaybı yok. Her şey bu anlamda kontrol altında," dedi. Ayvatlar, Umurlar, Yeniköy ve Seferler mahallelerinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini, Göynük-Nallıhan yolunun da trafiğe kapatıldığını ekledi.

Yumaklı, dün gece saat 21.10'da İzmir Yamanlar'da bir yangın daha çıktığını ve sabah 10.14'te bu yangının 2 kilometre uzağında bir başka yangın başladığını belirtti. Yangınlara 4 dakika içinde müdahale edildiğini ve 4 tanker uçağı, 15 helikopter, 70 kara aracı ve yaklaşık 450 personelle çalışmaların sürdüğünü kaydetti. İzmir'deki yangınların yerleşim yerlerine yakın olmasının, müdahaleleri yoğunlaştırdığını belirterek, "Şiddetli rüzgar nedeniyle çalışmalar zaman zaman aksıyor. İzmir'de üçüncü bir yangın daha çıktı, Beydağı'nda. Buraya da 3 uçak ve bir helikopter sevk edildi," dedi. Ayrıca, İzmir'deki yangınların çıkış sebeplerinin araştırıldığını ve Valiliğin bu konuda gerekli açıklamayı yapacağını belirtti.

Manisa Gördes'teki yangının da kontrol altına alınmaya çalışıldığını ifade eden Yumaklı, ülke genelinde toplamda 47 yangın çıktığını, bunlardan 30'unun kontrol altına alındığını, 17'sine ise müdahalelerin devam ettiğini söyledi. Ayrıca, Aydın Didim Akyeniköy'de saat 12.56'da çıkan ve büyüme potansiyeli olan bir yangına 13.05'te müdahale edildiğini belirtti. "Bütün bu yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yangın sönene kadar buradayız," dedi.

Yumaklı, yangınlarla mücadele ederken aynı zamanda dezenformasyonla da uğraştıklarını dile getirerek, "Kamuoyunda hassasiyeti artırıcı bu dezenformasyonlar, ülkesini ve milletini seven hiç kimseye fayda sağlamaz. Vatandaşlarımızdan resmi kurumların yaptığı açıklamaların dışındaki bilgilere itibar etmemelerini rica ediyorum," dedi.

Son olarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava durumu uyarılarını hatırlatan Yumaklı, vatandaşlardan yangınlara karşı dikkatli olmalarını istedi. "Ne yaparsak yapalım, vatandaşlarımızın yardımı olmadan başarılı olamayız. Maalesef gördüğümüz bu yangınlardan biri, bir tarladaki anızın yakılmasından kaynaklandı. İlgili kişiler gözaltına alındı. Basit bir şeyin nelere mal olabileceğini tekrar düşünmeliyiz. En azından bir hafta boyunca kapalı alanların dışında ateş yakılmasın," dedi.

4o

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.