Başkan Özcan ayı heykelinden vazgeçti

Başkan Özcan ayı heykelinden vazgeçti
15 Şubat 2021

(Özel Haber) Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Gazetesi Editörü Caner Güngör'e yaptığı açıklamada ayı heykelini iptal ettiklerini söyledi.

Bölgede yaşayan yabani hayvanların heykellerini yaparak turizm şehri Bolu'da farkındalık yaratmak isteyen Belediye Başkanı Tanju Özcan kente bir boz ayı heykelininde yapılacağını açıklamıştı.

Bu açıklamasının ardından kamuoyunun büyük kesimi ayı heykeline karşı çıkmış, Bolunun ayı ile özdeşletirilmesini kabul etmemişti.

Başkan Tanju Özcan Tanju Özcan Bolu Gazetesi Editörü Caner Güngör'e yaptığı açıklamada ayı heykeli yapmaktan vazgeçtiklerini dile getirerek, "Burada amacımız turizm kenti olan ilimizde bu bölgede yaşayan yabani hayvan türlerinin heykellerini yaparak gelen turistlere göstermekti. Biz sadece ayı değil, geyik, karaca, kurt, manda gibi diğer hayvanlarında çeşitli noktalara heykellerini yapacaktık. Fakat kamuoyu ayı heykeline pek sıcak bakmadı. Ben kamuoyunun görüşüne saygı duyan bir belediye başkanıyım. Geri adım atmasını bilirim. Ayı heykelini yapmaktan vazgeçtik. Kızıl geyik heykeli yapacağız" dedi.

11 yorum yapılmış

  • Hasan Bayramoğlu 15 Şubat 2021 - 11:37
    Bolumuzda yaşayan, Geyik,Tavşan, Kurt,Tilki,Domuz,Ayı vs.Bunlar için uygun bir yerde küçük bir hayvanat bahçesi yapılıp tanıtımları yapılabilir. Veya uygun bir yere bilgilendirme amaçlı toplu halde heykelleri küçük bir şekilde yapılabilir. Ayı Bolunun sembolü deyip 10 mt.Ayi heykeli yapmak elbette tepkileri haklı olarak üzerine ceker.Bunda sagolsun abartma konusunda basinimizinda rolü büyük...
  • Aliyanlışdan15 Şubat 2021 - 11:41
    Yanlışdan dönmekde bir erdemlilikdir
  • Hamza15 Şubat 2021 - 12:07
    Heykel yaparak boluya hizmet olmaz iki yıldır belli başlı hiçbir yeni hizmetiniz yok yapilanlarsa güncel yapılması zorunlu işler hani yeni projelerle geliyordum ne oldu Bolu hakinin sendende ümidi kesiliyor
  • kaan16 Şubat 2021 - 10:35
    adamların hizmetten anladığı heykel yapmak. kardeşim şu heykel takıntısından vazgeçin artık. millete adam akıllı hizmet götürün. bu kafayla bolu yerinde saymayı bırak daha çok geri gider.
  • Eren15 Şubat 2021 - 18:44
    Öyle bişey yapmalisınızki abant , yedigöller, gölcük gibi yerlere gelen yerli yabancı turistleri boluda şuda varmiş gelmişken görelim yapalim deyip şehir içine sokabilecek bişey bulunmali ama bu iş ayıyla olmaz;) köroglu heykelinin etrafi duzeltilebilir
  • Ali15 Şubat 2021 - 19:33
    Başkan bugüne kadar icraatlarıyla çok iyi geldi. Fakat ayı heykelin de ısrar etseydi, kendi ayağına sıkmış olacaktı. Bolu halkı bunu hakaret olarak algılayıp, sandıkta hesabını sorardı. Çok iyi olmuş kararından dönmesi.
  • ankaralı gurbetçi15 Şubat 2021 - 21:03
    sn.başkan.bu ayı davası devam ederse hiç hoş olmaz.fakat vaz geçerseniz erkeklik sizde kalır.size olan sevgimizden asla taviz vermeyiz.sizin vatan sevginizden asla şüphemiz yok.
  • Adem BOZKURT15 Şubat 2021 - 22:18
    Ilimizi temsil edebilecek sevimli vede anlamli olarak YEŞİLBAŞ ÖRDEK diyorum saygilar.
  • Semih15 Şubat 2021 - 22:38
    Ne heykeli yaparsan yap sayın başkan Ama heykel yap. Yapmadan yapacam edecem dikecem diye gündem yaratmayın.Sizden her zaman olumlu icraatlar bekliyoruz.
  • Çakmakçı T16 Şubat 2021 - 11:43
    Şükür isabet olmuş.. Sadece hayvanat heykelleri yapmayı sanat saymak veya bu şekilde şehir güzelleştirmeye çalışmak dar görüş kafalılığın daniskasıdır Herkezin,hayranlıkla seyredeceği sanatsal heykel ve figürlerle donatmayı düşünecek kültür görgü ve kafa yapısı gerekir.Roma,Venedik,Floransa,Budapeşte şehir meydanlarından bilginiz,haberiniz yoksa ,en yakınızdaki güzelim Eskişehir e bakıverin bari.
  • Durmuş Öztekin 16 Şubat 2021 - 20:46
    O kadar başkan gelmiş hicbiri ayı diye bir sey düşünmemiş sjzin düşünmenizi çok kötü buldum. Eger bunu bir gerçekleştirseydin bolulular size hayır mı düşünürlerdi sermi onu bilemem. Ben şahsım adıma hiç iyi düşünmüyordum. Yaptığınızda bunun boluya ve bolu halkına büyük bir hakaret olarak düşünüyordum. Iyiki vazgeçtin.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.