BAŞKAN ÖZCAN'DAN MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN'A CENAZE TEPKİSİ

BAŞKAN ÖZCAN'DAN MİLLETVEKİLİ ARZU AYDIN'A CENAZE TEPKİSİ
27 Nisan 2020

Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz hafta Koronavirüs’ten hayatını kaybeden Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın eniştesinin cenazesinin kendisine haber verilmeden Bolu’ya defnedildiğini ve bunun Bolu için büyük risk taşıdığını söyledi.

Başkan Özcan, “Biliyorsunuz covid mikrobu öldükten sonra da vücutta yaşamaya devam ediyor. Allah korusun mezarlıklar müdürlüğünde ki personelimiz bu virüsü kapsaydı veya bundan sonra kaparsa bunun hesabını kim verebilir” dedi.

Bilindiği üzere geçtiğimiz haftalarda Bolu Milletvekili Arzu Aydın’ın eniştesi Uğur Kaya Kıbrıs’ta Koronavirüs’e yenik düşerek hayatını kaybetmişti.

Belediye Başkanı Tanju Özcan bugün düzenlediği basın toplantısında Milletvekili Arzu Aydın’ın bir yakınını kaybetmesinden dolayı üzgün olduğunu fakat cenazenin Bolu’ya kendilerine haber verilmeden defin edilmesinin de doğru olmadığını söyledi.

Başkan Özcan konuyla ilgili, “Bolu Merkez, Bolu nüfusunun 3’de 2 sinden fazlasını barındırıyor. Covid 19 hastalığından Bolu dışında ölen 1 kişi Bolu’ya defnedildi. Oda sayın milletvekilimiz Arzu Aydın’ın eniştesi.

Önce sayın milletvekilimize başsağlığı diliyorum. Ancak bu defin işleminden üzülerek söylüyorum, Belediye Başkanı olarak benim haberim olmadı.

Kıbrıs’ta vefat ettikten sonra bir şekilde Taşucuna getirilmiş cenaze. Gelirken hiçbir şekilde bizim mezarlıklar müdürlüğümüze yada belediyemize Covidden ölen bir hasta olarak gelmemiş.

Bunu ne için söylüyorum herhangi bir Bolulu vatandaşımız şehir dışında vefat ettiğinde bize başvuranlara ‘hayır getirmeyin’ diyoruz. Zaten vefat edenlerin birkaç kişisi dışında Bolu’yu korumak adına böyle bir şeye teşebbüs bile etmiyor.

Biliyorsunuz Covid mikrobu öldükten sonra da vücutta yaşamaya devam ediyor. Dolayısıyla burda 2 konuda üzgünüm. Bir milletvekilimizin yakını olmasından dolayı, ikincisi biz bilgilendirilmedik.

Allah korusun mezarlıklar müdürlüğünde ki personelimiz bu virüsü kapsaydı veya bundan sonra kaparsa bunun hesabını kim verebilir. Böyle bir hassas konuda milletvekilimiz tarafından belediye başkanı olarak benim bilgilendirilmemem ayrıca beni üzdü.

Böyle gizli kapaklı şekilde bunun yapılması doğru değil. Biliyorsunuz burada Göynüklü bir teyzemiz öldü biz onu Göynüğe göndermedik” şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.