Bolu yavaş yavaş yeşeriyor

Bolu yavaş yavaş yeşeriyor
25 Aralık 2020

Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan koronavirüs salgınının milyonlarca insanın ölümüne neden olması sonrası alınan tedbirler, Bolu’da etkisini göstermeye başladı.

Haber: Ayşe Tavaş

Bulaş riskini azaltmak amacıyla Sağlık Bakanlığının hizmete sunduğu 'Hayat Eve Sığar' (HES) uygulamasında bulunan korona haritası alınan tedbirlerin etkisini gözler önüne serdi. Bolu kent merkezinde geçtiğimiz ay tamamen kırmızıya bürünen harita bugünlerde ise alınan önlemlerle yavaş yavaş kırmızıdan yeşile dönüyor. Tedbirlere uyulmayarak, komşu ziyaretleri, doğum günü partileri, taziyeler gibi toplu etkinlikler ile maske ve mesafe kuralına hiçe sayılması vaka sayılarında artışa neden olmuştu. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında hızlı bir yükseliş görülen kentte Cumhurbaşkanlığı’nın 81 İl Valiliğine gönderdiği ek genelge sonrası yeni tedbirlerin yürürlüğe girmesi güvenlik güçlerinin denetimleri, sağlık görevlileri ve filyasyon ekiplerinin çalışmaları sayesinde Bolu kent merkezi ve ilçelerde artan yoğunlukların azaldığı görüldü.

Ancak kurallara uyulmaması halinde tablonun yeniden eski haline dönebileceğini unutmayarak, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmeliyiz. Sevdiklerimize ve hayallerimizi terk etmek istemiyorsak bu üçlüyü sorumlu şekilde yerine getirelim.

İşte Merkez ve İlçelerdeki tablo şöyle;

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.