Bolulu aşçı Çin'in bir numarası oldu

Bolulu aşçı Çin'in bir numarası oldu
28 Kasım 2017
Çin'deki Mengenli aşçı tarafından açılan bir Türk restoranı "Yılın En İyi Restoranı" seçildi. Ülkede internetten yayın yapan Thatsmag dergisinin her yıl düzenlediği "Yılın Restoranı" yarışmasında bu yıl bir Türk işletmesi birinci oldu. İşletme sahibinin Mengen'li Birol Dinçli olduğu öğrenildi. "That's PRD Food and Drink" adlı yarışma, Çin'de yaklaşık 900 milyon kullanıcısı olan sosyal mesajlaşma ve paylaşım uygulaması Wechat üzerinden bir ay süren oylamayla yapıldı. Bolu'nun Mengen ilçesinden Birol Dinçli'nin Çin'in güneyindeki Shenzhen kentinde kurduğu Bus Grill Turkish Steakhouse adlı restoran en çok oyu alarak "Yılın Restoranı" seçildi. Türkiye’nin tek aşçılık okulu Mengen Anadolu Meslek Lisesi’nden mezun olan Dinçli, daha önce farklı ülkelerde aşçılık ve otel yöneticiliği yaptığını belirterek, aşçılığın aile mesleği olduğunu anlattı. Dinçli, 10 ay önce Çin'in güneyindeki Shenzhen kentinde açtığı restoranla Türk mutfağının Çin'de tanıtılmasına katkıda bulunduğunu ifade ederek, "Bir ülkenin tanıtımı yemek kültürüyle başlar. Bus Grill Turkish Steakhouse ülke tanıtımına en büyük katkıdır." dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.