Bu projeyle Bolu çiftçisi şaha kalkacak

Bu projeyle Bolu çiftçisi şaha kalkacak
1 Mayıs 2023

Golden Tarımsal Üretim A.Ş. Bolu'da sözleşmeli ve alım garantili ekimleri için Bolu’daki çiftçilerle resmen anlaşarak çalışmalara başladı.

Bu yıl bölgede bir ilki gerçekleştiren Bolu Patates Fabrikası Golden Tarımsal A.Ş. şu an Bolu'da yaklaşık 60 çiftçiyle alım garantili sözleşme yaptı ve fabrika tarafından tohum dağıtımına başlandı.

İleri ki yıllarda Bolu'da sözleşmeli ekimi artırarak devam ettirmek isteyen firma bu yolla hem hammaddesini kendi bölgesinde yetiştiren üreticiyi hemde Bolu çiftçisini kalkındırmak istiyor.

Konuyla ilgili konuşan firma yetkilisi Erkan Bektaş, "Çiftçi sözleşmeli ekimden dolayı çok memnun. Tohum gübre ve ekim finansı fabrikamız tarafından karşılanıyor. Ayrıca fabrikaya bağlı ziraat mühendisleri sürekli ekimleri takip ederek çiftçiyide tarım konusunda ve yeniliklerle ilgili bilgilendiriyor. Doğru tarım konusunda bölgedeki çiftçileri elimizden geldiğince bilinçlendiriyoruz. Golden tarımsal olarak Bolu ve ilçelerdeki hedefimiz çiftçilerimizle birlikte hem tarımı kalkındırmak ve doğru tarım bilgileri ile çiftçimizi bilinçlendirmek" dedi.

Bektaş, "Tüm hammaddemizi Bolu bölgesinden tedarik ederek çiftçilerle birlikte tarım ve gıda üretiminde bölgenin kalkınmasını hedeflemekteyiz. Yaptığımız ekimler tamamen sanayilik üretim için kullanılan patates cinsleridir. Ayrıca daha önce Bolu'da ekimi yapılmamış cins patateslerden de numune getirerek yeni çeşitlerinde bölgedeki denemelerini yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.