Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak ?

Bolu Dağı Tüneli'nde başlayan tünelin uzatılma ve viyadüklerde bakım onarım çalışmaları için kapatılmasından sonra yaşanan trafik yoğunluğu vatandaşları canından bezdirdi. Şimdi herkes tünelin ne zaman açılacağını soruyor.

Bolu Dağı Tüneli ne zaman açılacak ?
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bolu Dağı tüneli geçişinde heyelan riskini önlemek amacıyla tünelin 67 metre uzatılması ve viyadüklerde bakım onarım çalışmaları 31 Temmuz’da başlatılmıştı. Bu sebeple yola çıkanlar, alternatif güzergahlar olan Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendiriliyor.

Bolu Dağı Tüneli'nde devam eden çalışmalar nedeniyle trafiği yönlendirildiği D-100 kara yolunda araç yükünü hafifletmek için güzergahta ağır taşıtlara saat sınırı getirildi.

KISITLAMA GETİRİLDİ

Ankara'dan İstanbul yönünde ilerleyen araçlar, otoyolun Abant gişelerinden D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Yönlendirme nedeniyle D-100'ün Bolu Dağı kesiminde araç yoğunluğu oluşurken, sürücüler yarım saatlik yolu yaklaşık 2 saatte geçebiliyor. 

BOLU TÜNELİ NE ZAMAN AÇILACAK ?

Bolu Dağı Tüneli yol bakım çalışmaları nedeniyle İstanbul istikametinin 50 gün boyunca kapalı kalacağı duyurulmuştu. Anadolu Otoyolu'nun Abant ile Kaynaşlı gişeleri arasında kalan 23 kilometrelik güzergahın 19 Eylül'e kadar kapalı kalması bekleniyor. Çalışmalar planlanan şekilde devam ederse tünel 19 Eylül'de açılacak.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.