Bolu’daki orman yangını 2'nci gecesinde

Bolu’nun Göynük ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın 34. saatine girdi. Karadan müdahale sürerken, havadan müdahaleye gece saatlerinde ara verildi.

Bolu’daki orman yangını 2'nci gecesinde
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Yangın, dün saat 12.30 civarında Bekirfakılar köyünde ormanlık alanda başladı. Anız yakılması sonucu çıktığı iddia edilen yangına, Bolu ve çevre illerden çok sayıda itfaiye ekibi, arazöz, dozer ve helikopter sevk edildi. Ekipler, yangını kontrol altına almak için 34 saattir aralıksız çalışıyor.

Yangın nedeniyle Yeniköy ve Bekirfakılar köylerindeki Ayvatlar Mahallesi ile Çaylak köyündeki Seferler Mahallesi’nde toplam 281 kişinin tedbir amacıyla tahliye edilmesine karar verildi. Yangının etkili olduğu yaklaşık 30 kilometrelik alanda, binin üzerinde kişi söndürme çalışmalarına katılıyor. Bölgedeki güvenliği sağlamak için trafik polisleri ve komandolar görev yaparken, Kızılay, AFAD ve belediyeler tarafından yiyecek stantları kuruldu.

Gece saatlerinde, helikopterlerin havadan müdahaleye ara verdiği bildirildi. Orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı olarak Göynük-Nallıhan yolu trafiğe kapatıldı; sadece yardım taşıyan araçların geçişine izin veriliyor.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.