Korkudan 3 gündür gözlerine uyku girmedi

Bolu'nun Göynük ilçesinde 15 Ağustos Perşembe günü saat 12.30 sıralarında başlayan yangının söndürme çalışmaları üçüncü gününde devam ediyor. Bölgede yaşayan vatandaşların ise 3 gündür korkudan gözlerine uyku girmedi.

Korkudan 3 gündür gözlerine uyku girmedi
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
A- A+ Paylaş

Bekirfakılar köyündeki ormanlık alanda çıkan yangının geniş bir alana yayıldığı bildiriliyor. Yangının sebep olduğu tehdit nedeniyle bazı köyler boşaltıldı. Evlerini ve hayvanlarını bırakmak istemeyen bazı vatandaşlar ise gece gündüz tetikte olup, söndürme çalışmalarına katılıyor.

Tüm köylere yardıma giden Nuri Kocayiğit, "Bolu'da daha önce böyle bir yangın yaşanmamıştı. Yangın çok büyük ve geniş bir alana yayıldı. Mevki zor ve birçok yere ulaşım yok. Allah yardımcımız olsun. Gece boyunca tetikteyiz ve yan köylere yardım ediyoruz. Ekiplerle birlikte seferber olduk," dedi.

Komşusuna yardım eden Emrullah Kapısuz, "Ömrümde böyle bir yangın görmedim. Komşumun kümesine yangın gelmesin diye buradayım. Gece boyunca tetikteyiz. Ekipler de seferber oldu. Yangın 4 saatte 15 kilometre alana yayıldı," şeklinde konuştu.

Beyazettin Sağlamöz ise, "Yangın şu an biraz sakinleşti. Daha önce bu büyüklükte bir yangın yaşanmamıştı," ifadelerini kullandı.

Reklam
Yorum yazın
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.