İşte Fatih Metin'in Bolu hayali

İşte Fatih Metin'in Bolu hayali
21 Ekim 2021

Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin, görevi dolayısıyla fiziki olarak Bolu’dan uzak kalsa da, Ankara’da her daim Bolu’yu yaşadığını dile getirerek, yaptığı tüm görevlerde Bolu’ya pozitif ayrımcılık yaptığını dile getirdi. 

Bolu’yla ilgili hayallerinin olduğunu söyleyen Bakan yardımcısı Metin, bu hayali gerçekleştirebilmek için yoğun bir mesai harcadıklarını belirterek, Bolu’nun çehresini değiştirecek bir çok projenin hayata geçtiğini dile getirdi. 

Vatandaşlar yapılanları görüyor 

Bugüne kadar yaptıkları yatırımları reklam aracı olarak kullanmaktan uzak durduğunu söyleyen Tarım ve Orman Bakan yardımcısı Fatih Metin; “Bazıları için bu bir eksiklik olarak görülebilir ama ben bugüne kadar Bolu için yaptıklarımı söylemekten, reklam yapmaktan hep çekindim. Uzak durdum. Bir siyasetçi için bu yanlış olabilir ama ben Gölyüzü sokaklarında çocuk adımlarımla büyürken Bolu için hayaller kurardım. Şimdi kalkıp, biz bunu yaptık, şunu yaptık diyerek o masum hayallere zarar vermek istemiyorum. Her şeyden önce Rabbim biliyor ve vatandaşlarımız yapılanları görüyor” ifadelerine yer verdi. 

Pozitif ayrımcılık yaptım 

Bulunduğu tüm görevlerde Bolu’ya pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getiren Bakan yardımcısı Metin; “Ben bulunduğum tüm Bakan yardımcılığı görevlerimde Bolu’ya pozitif ayrımcılık yaptım. Belki görevlerim gereği fiziki olarak Bolu’dan uzak kaldım ama şunu tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki, ter nefesimde Ankara’da Bolu’yu yaşadım. Bolu için daha fazla neler yapabiliriz arkadaşlarımla birlikte bunun için uğraştık” dedi. 

Gölköy’ün ihalesi yapıldı 

Tarım ve Orman Bakan yardımcılığı döneminde Bolu’da yapılan yatırımlar hakkında da bilgi veren Fatih Metin; “Gölköy projesi çok önemsediğim projelerden bir tanesidir. Gölköy vatandaşların nefes alabilecekleri şehre en yakın mesire alanımız. Orada ailelerin gönül rahatlığıyla gidip piknik yapabilecekleri, dinlenip eğlenebilecekleri alanlar oluşturmamız gerekiyordu. Projemizin ihalesini yaptık. Yakın zamanda çalışmalar başlayacak. Bittiğinde vatandaşlarımızın rahatlıkla aileleriyle birlikte gidip vakit geçirebilecekleri güvenlikli bir yer olacak. Orada 2 noktaya dikkat ettik. Birincisi orası içme suyu havzası. Yapılaşmaya ve kirliliğe neden olacak hiçbir şeye izin vermedik. İkincisi vatandaşların mesire yeri olarak rahatlıkla kullanabilecekleri özel alanlar olması gerekiyordu. Projeyle birlikte bu alanlarda olacak ve artık Gölköy gece ve gündüz güvenli bir şekilde ailelerin hizmetine açılacak” cümlelerini kullandı. 

Çele Barajı yatırım programına alınacak 

Karadere sularıyla ilgilide açıklamalarda bulunan Metin; “Bolu’da Ak Parti ailesinin en büyük hayallerinden biriydi Karadere suları. Rabbime şükürler olsun ki buda bize nasip oldu. O bölgede 3 tane daha kaynağımız var. Ve biz bu 3 kaynağı da Karadere sularına ekleyerek Bolu’nun 2050 yılına kadar içme suyu sorununu çözmüş olacağız. Tabi orada ki işimiz bununla bitmiyor. Yapmamız gereken bir Çele barajı var. Çele Barajı şuan proje aşamasında. Proje biter bitmez yatırım programına alacağız. İnşallah bunu yapmakta bize nasip olacak” ifadelerine yer verdi. 

Tekke Barajı 2022 yılında su tutacak

Tekke barajının 2022 yılında su tutmaya başlayacağını söyleyen Metin; “Tekke barajında müteahhitten kaynaklı sorunlar yaşadık ve yaklaşık 1,5 yıllık bir gecikmemiz oldu. Lakin yeni ihaleyi yaptık ve çalışmalar başladı. Ümit ediyorum ki, Tekke barajında 2022 yılının ilk çeyreğinde su tutulmaya başlanacak. Bunun yanında yine çok önemsediğim ve Bolu ile ilgili hayallerimden biri olan Seben Ovası sulama projesi. Bu projede taş ocağı nedeniyle bazı sorunlar oldu. Vatandaşlarımızın hassasiyetini saygıyla karşılıyorum. Ama tüm izinleri alınmış, çevre planlaması yapılmış bir taş ocağı ve proje bittiğinde kapatılacak. Bunun garantisini veriyorum. Lakin konu şuan yargıda. Yargı kararına göre orada çalışmalarımız devam edecek. Lakin tüm aksaklıklara rağmen 2022 yılının sonunda bu projeyi tamamlamayı planlıyoruz” dedi. 

‘Abant’ın zarar görmesine müsaade etmeyiz’

Abant gölüyle ilgili son günlerde kamuoyuna yansıyan gölün küçüldüğü konusuna değinen Bakan yardımcısı Metin; “Abant sadece bizim değil tüm Türkiye’nin göz bebeği. Orayla ilgili bizlerinde hassasiyeti çok yüksek. Konunun kamuoyuna yansımasının ardından orada inceleme başlattık. İklim değişikliğinden kaynaklı, Abant’ı besleyen kaynaklarda eksiklik ve yetersizlik var. Bunun geçici olduğunu düşünüyoruz. Şimdi hem o kaynaklarla hem de gölle ilgili inceleme var. Raporlar ortaya çıktığı zaman gerekli çalışmaları başlatacağız. Abant’ın zarar görmesine asla müsaade etmeyiz” cümlelerini kullandı. 

2 yorum yapılmış

  • Bolulu vatandaş 22 Ekim 2021 - 15:59
    Abant ile ilgili olarak sn. rektörün üstün bilgi ve tecrübesi ve diğer akademisyen lerin çalışmalarından yararlanmak lazım. Üniversite Hocaları Bolumuz için biraz çalışsalar iyi olur. Bu işler masa başında teorik alıntı bilgilerle olmuyor. Araştırma, inceleme yapmak, halk içine girmek gerekiyor.
  • Tahsin uyar6 Kasım 2021 - 07:40
    Sayın Metin bolu yeni sanayi sitesini 2 yılda teslim edeceğiz dediniz neredeyse 4 yıl oldu orası hala atıl bir durumda siz verdiğiniz sözü yerine getirmediniz.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.