Kış turizminde zarar çok büyük

Kış turizminde zarar çok büyük
11 Ocak 2021

Ülkemizin en önemli kayak merkezlerinden olan ve kış turizminde ilimize büyük girdi sağlayan Kartalkaya'da kar yağışının olmaması sektörü büyük zarara uğrattı. Ayrıca yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Kartalkaya'da çalışanlarında durumu kötü.

HABER : Caner Güngör

Bu sene kar yağmaması nedeniyle Kartalkaya'da bulunan oteller sezonu açamadılar. Daha önceki yıllarda Aralık ayı içinde açılan ve Mart ayı sonuna kadar süren kayak sezonu ilimize ciddi manada ekonomik girdi sağlıyordu.

Kartalkaya'da bulunan oteller sezonda ortalama 250 bin turisti ağırlarken, 500 civarında çalışanda buradan ekmek yiyordu. Bunun yanında otellerin alışveriş yoluyla ilimiz ekonomisine katkısıda büyük oluyordu.

"50 YILDIR BU İŞİN İÇİNDEYİM, BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM"

Grand Kartal Otelin sahibi aynı zamanda Batı Karadeniz Turizm Belgeli Otelciler Derneği Başkanı Halit Ergül Bolu Gazetesine yaptığı açıklamada 50 yıldır bu işi yaptığını ve ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını dile getirerek, "Biz ilk defa böyle bir şey yaşıyoruz. Koronavirüs salgınının üzerine birde kar yağışının olmaması sektörü çok büyük zarara soktu. Bu hafta içi sezonu açacağız fakat sezonun yarısı gitti. Sadece Kartalkaya'da ki otellere sezonda 250 bin kişi geliyordu. 500 civarında çalışan vardı şu an 150'ye düştü. Bu hafta içi yoğun kar yağışı bekliyoruz fakat hafta sonları kayak yapılmasına izin verilmezse sıkıntı yaşarız. Bu sebeple uygun bir kararın alınacağını umut ediyoruz" dedi.

1 yorum yapılmış

  • Selami12 Ocak 2021 - 10:55
    Biraz yatırim yapın . Litler çok eski yenlenmesi lazım. Kiş mevsimi tüm dünyada azaldi artık her yerde sunikar makinaları yapıldı sizin tesislerde yok. Biraz yatırım yapmanız lazım. Rahmetli mazhar beyin yaptıklarıyla çalişma olmaz

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.