Öyle böyle değil; bu proje Bolu'yu uçurur

Öyle böyle değil; bu proje Bolu'yu uçurur
17 Mayıs 2022

Bolu'nun dünya çapında yetiştirdiği ünlü işadamı Oktay Ercan ve yine Bolu'dan yetişip sektöründe dünyada bir marka haline gelen şef Mehmet Yalçınkaya ilimize yapılacak muhteşem bir proje için omuz omuza verdiler.

Oktay Ercan'ın Karacasu yolunda ihaleye girerek aldığı araziye dünyada benzeri çok az olan spor resort otel yapılacak. Otelin içinde yapılacak olan Gastronomi Merkezi ise Mehmet Şef tarafından organize edilecek ve yine eşsiz bir konsept sunulacak.

Son dönemde başarılı çalışmaları ile dünya çapında ses getiren Bolulu ünlü işadamı Oktay Ercan Karacasu yolunda ihaleyle aldığı araziye spor resort oetl için çalışmalara başladı.

Dünyada eşine benzerine nadir rastlanan bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvayan Oktay Ercan yine otel konsepti içinde bir gastronomi merkezide oluşturacak. Gastronomi merkezinin tüm organizasyonu ise dünyaca ünlü Bolule şef Mehmet Yalçınkaya tarafından yapılacak.

HEM İÇİNİ DÖKTÜ HEM PROJEYİ ANLATTI

Karacasu yolunda alınan arsa üzerine yapılan spekilasyonlara üzüldüğünü açıkça ifade eden Oktay Ercan, "Bu konuda yaşanan olaylardan sonra birazda üzülmüştüm. Ben Boluluyum. Bolu’ya bir şeyler yapmak isteyen bir insanım. Bolu’ya fabrika kurmamın da sebebi o. Ben bir proje geliştirmiştim. Belki de dünyada benzeri çok az olan aslında var ama bütün konseptleriyle benzeri olmayan bir tane spor resort otel projesi geliştirdik. Londra merkezli bir mühendislik gurubu projeyi hazırladı. Yine Türk mühendislerininde olduğu ama Londra merkezli. Sadece 1 buçuk yıl avam projesine çalışıldı. Bununla ilgili ben yaklaşık 4-5 ülkeyi gezdim. Değişik ülkelerdeki bu tür spor otelleriyle ilgili konseptleri gezdim. Mimarlarım gezdi, halen gezmeye devam ediyoruz. Her yerden daha iyisini nasıl alabiliriz diye bakıyoruz. Tüm bunlardan sonra şuan mimari projeleri çiziliyor. Bu büyük bir yatırım. Bu yatırımla ilgili bir fon şirketiyle anlaştım. Zaten arsayı ben almadım. Arsayı bir fon şirketine aldırdık. Bu işi onlar finans edecekler. Biz işin geliştirmesini yapacağız ve işletmesini yapacağız. Kazandıktan sonra fon şirketine parasını ödeyeceğiz. Bu şekilde ikna ettik. İhale oldu. Bu proje eski Belediye Başkanımız zamanında başlamıştı. O zamanlar gündemdeydi. Daha sonra yeni Belediye Başkanımız gelince projeyi ona anlatınca oda olaya sağ olsun sahip çıktı. Dünyada böyle bir projeyi yapmak istiyorsanız, size her ülke tahsis verir. Projenizi götürürsünüz size arsa verir. Biz Bolu’ya katkısı olsun diye fon şirketine bu yeri parasıyla rayiç bedeliyle aldırdık ki o alınan parayla da yan tarafına da park yapılacağını duyduğumuz için, Belediye’nin projesi olduğu için o bizi cezbetti. Komple bütün bir proje olarak değerlendirdik. Bolu’ya çok büyük değer katacağını düşündük. O park projesi de çok hoşumuza gitmişti. Hiç olmazsa buradan gelecek parayla da Belediye de parkı yapacaktı. Böylece ikisini birleştirdiğiniz zaman muazzam bir eser ortaya çıkmış olacaktı. Bu bizi heyecanlandırdı. Bizde rayiç bedeliyle burayı aldık. Ama daha sonra Bolu basınında çıkan bazı haberler bizi üzdü. Biz bir tahsis almadık. Biz bir yatırımcıyız. Paramızla, Belediye’nin açmış olduğu ihaleden fon şirketine bir yer aldırdık. Oraya ne yapılacağına orayı satın alan adam karar verir. Ama biz bunu da saklamadık" dedi.

GASTRONOMİ MERKEZİ ÜNLÜ ŞEFE EMANET

Projenin bir kısmını Uluslararası Gastronomi Merkezi olarak planladıklarını dile getiren Ercan; “Bolu Platformu Başkanı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Orhan Uçar bey ile de sürekli temas halindeyiz. Kendisi de sağ olsun Bolu’ya çok önem ve değer veriyor. Onlarla ilgili istişarelerde bulunduk. Abant İzzet Baysal Üniversitesinin hem Gastronomi bölümünü Beden Eğitimi bölümünü hepsini bu projenin içerisinde bir işbirlikçi olarak çalıştıracak bir model hazırlığı içindeyiz. Aynı zamanda da Bolu’nun yetiştirdiği en önemli şeflerden biri olan Mehmet Yalçınkaya ile de bir işbirliğimiz oluştu. Yine otelin bir kısmını Uluslararası Gastronomi Merkezi olarak planladık. Kendisi de ülke ülke geziyor. Geçen hafta İtalya’daydı. İspanya’ya da gidecek. Dünyadaki bu işin örneklerini geziyor. Dünyanın en büyük Gastronomi Merkezini açma noktasında otelin bir kısmınıda ona da bu projenin içinde yer verdik. Şuanda projeler çiziliyor. Bir yandan bir ekip Bolu’da çalışmalara devam ediyor. Bu büyük bir proje olduğu için uzun zaman alabiliyor. Bizim niyetimiz bu yıl bitmeden eğer ruhsatları alabilirsek, inşaat izinlerini alabilirsek biz bu işin temelini atmayı düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Fatma Dilek özkan17 Mayıs 2022 - 20:57
    Çok heyecan verici Köylüm Ercan beyle gurur duydum yolları açık olsun işleri su gibi aksın dileğim iyi niyetle heyecanla hazırlanan bu proje Bolumuz için hayırlı olur

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.