Rapor valilikten mi sızdı ?

Rapor valilikten mi sızdı ?
9 Ocak 2020

AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban Belediye Meclis toplantısında kamuoyunda zimmet raporu olarak bilinen ve birçok belediyeye çalışanını töhmet altında bırakan müfettiş raporunun  yasak ve kesinleşmiş olmamasına karşın nasıl sızdığını sordu. Belediye Başkanı Tanju Özcan ise raporun belediyeden sızmadığını söyledi. Bu durumda raporun valilikten sızdığı yönünde bir algı oluşurken Vali Ahmet Ümit'in bu konuyla ilgili ne söyleyeceği merak konusu oldu.

Balaban; “ Mülkiye müfettişi raporu bize gelmedi. Fakat rapordaki isim listesi basına sızdırıldı. Burada çalışan belediye personellerimiz, daire müdürlerimiz, daha önceden çalışan arkadaşlarımız ve Belediye Başkan Yardımcılarımızda var. Bu sadece bir rapor ve hukuki bir bağlayıcılığı yok. Şu anda o raporda ismi bulunanlar bunu basından öğreniyor. Bu insanların aileleri, çevresinde insanlar var. Bu insanlar belediyeden ne maaş yatıyorsa onu almış. Bunu hesaplayan belediyedir. Ne bilsin ne kadar yattığını. Kısacası Bu raporu basına isim isim, rakam rakam kim verdi. Eğer bunu belediye kast yaptıysa,  kamuoyundan özür dilenmelidir. Bu çok ayıp bir iştir. İnşallah böyle bir sızmanın bir daha gerçekleşmeyeceğini umut ediyorum” şeklinde açıkladı.

“BELEDİYEDEN SIZDIRILDIĞINA DAİR DE ELİMDE SOMUT BİR BULGU YOK”

Başkan Özcan raporun Belediye’den sırdırıldığına dair elinde somut bir bulgunun olmadığını söyledi. Özcan; “ Rapor konusunda Mülkiye Baş Müfettişi eski başkanın son 5 yılını inceledi. Bu incelemelerin sonunda Valiliğe bir rapor vermiş. Valilikte bize gelmeyen raporla ilgili bir ay içerisinde düşüncelerinizi bize bildirin dedi. Rapor biz düşüncelerimizi bildirdikten bir hafta sonra geldi. Bu raporla ilgili bende zaten daha önceden de söylediğim gibi meclis üyelerini ana hatlarıyla bilgilendirdim. Bu raporun sızmaması için tamamını tüm birim müdürlüklerine göndermedim. Sadece müdürlüğü ilgilendiren kısımlarını gönderdim. Bu raporun basına Belediyeden sızdırıldığına dair de elimde somut bir bulgu yok. Bu raporun tamamı bir bende bir de Songül hanımda var” dedi.

“BELEDİYE YÖNETİMİNİN HATASI VAR”

Zimmet konusunda da açıklamalarda bulunan Özcan; “ Zimmet konusuna da gelecek olursak kamuoyunda yanlış bir tartışma var. Belediyenin personellerini ve daire müdürlerini bu tartışmanın dışında tutmak lazım. Çünkü fazla ödeme yapılmasını müdür istememiş. Burada müdürlerin suçu yok. Fazla ödeme yapıldıysa burada Belediye yönetimin hatası var. Müdürlerimizi bu konuda suçlamıyorum. Dolayısıyla müdürlerimizin belediyenin parasını cebine indir gibi bir algı yaratılmasını doğru bulmuyorum. Buradaki sorun almaması gerekenlerin parayı almasıdır. Bunlar eski belediye başkanı, seçilmiş belediye başkan yardımcılarıdır. bunlar siyasi kimliklerdir. Bizim itiraz ettiğimiz buydu” şeklinde konuştu.

“ESKİ SENDİKADA BU KONUDA BELEDİYEYİ YANLIŞA DÜŞÜRMÜŞ”

Kendisine de sosyal dengeden maaş yattığını ama bunu kabul etmediğini de ifade eden Özcan; “Göreve geldikten sonra ayın 15’inde bana da bir maaş yattı. Sorduğumda bunun içerisinde sosyal dengede var dediler. Bunun üzerine bende sosyal denge almak istemiyorum dedim. Zaten hukuken de alamayacağımı bilmiyordum. Dolayısıyla Mansur Bey ve bana sosyal denge ödemeyin dedim. Çünkü etik bulmuyordum. Biz bu sosyal denge ile ilgili sözleşmeyi de düzelttik. Eski sendikada bu konuda belediyeyi yanlışa düşürmüş” diye söyledi.

“ESKİ BAŞKANI BİZZAT ARADIM”

Belediye Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz’ı da konunun gündeme gelmeden önce aradığını açıklayan Özcan; “ Sayıştay incelemesinde de bu konu tekrar gündeme geldi. Bende eski belediye başkanını iyi niyetle bizzat aradım. Bak sayın başkan bu konu gündeme düşmeden böyle bir şey yapıldığını tespit etmişler, bu isterseniz gelin kapatın, onlarında raporunda yer almasın dedim. Çünkü adı kötü zimmet deniliyor. Buradaki hata maalesef bir iki başkan yardımcımızın daha fazla para alabilmek için sistemi sıkıntıya sokmasıdır” cümlelerine yerdi.

RAPOR VALİLİKTEN Mİ SIZDI ? Şu an sadece belediye ve valilikte olan raporun Başkan Özcan'ın açıklamalarından sonra Valilikten sızdığı anlaşılıyor. Valilikte kim yada kşmlerin bu raporu sızdırdığı merak konusu olurken Vali Ahmet Ümit'in konuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.