Rektör örgüt üyeliğinden suçlandı

Rektör örgüt üyeliğinden suçlandı
31 Mart 2017

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, 21 Mart tarihinde Savcılık tarafından hazırlanarak Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne teslim edilen Akademisyenlerin İddianamesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber: Hakan Aydın Başsavcı Yurtseven, hazırlanan iddianamede AİBÜ’de görevli ve şu anda kaçak olan Mehmet Yazıcı ve Kemal Gümüştekin’in örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla şüpheli olduklarını belirtti. Başsavcı Yurtseven ayrıca AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun’un da hakkında iddianame hazırlanan 77 akademisyen arasında bulunduğunu belirtti. Coşkun hakkındaki iddialar ise FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün üniversitede kadrolaşmasına izin vermek, Rektörlük seçimlerinde terör örgütünün desteği almak ve bu destek sayesinde seçimleri kazanmak, aldığı destek karşılığı Tıp Fakültesi ve Diş Fakültesini örgütün kontrolüne bırakmak gibi iddialar bulunuyor…

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.