Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu!

Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu!
26 Ekim 2020

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül, Bolu gazetesine konuştu. Bolu Gazetesinin sorularını yanıtlayan Akgül ülke ve yerel gündeme dair açıklamalarda bulundu. İsmail Akgül, “Ülkü Ocaklarında Türk gençliğine faydalı olabilmek için ‘Dokuz Işık Doktrini’ anlatırız. Çünkü bu doğrultuda yetişen Türk Gençliğinden dünya tedirgin olacaktır. Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu” ifadelerini kullandı.

Haber: Ayşe TAVAŞ

Bolu Ülkü Ocakları İl Başkanı İsmail Akgül ülke ve yerel gündeme dair Bolu Gazetesine açıklamalarda bulundu. İsmail Akgül, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından kuruldu. Bizler başta Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Alparslan Türkeş’in izinde yetişiriz. Ocağımıza gelen Türk gençliğine de Başbuğ Atatürk’ün  ilke ve inkılapları doğrultusunda dokuz ışık doktrini anlatırız. Çünkü bu doğrultuda yetişen Türk gençliğinden dünya tedirgin olacaktır. Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu. Benim nazarımda siyasi görüşü ne olursa olsun şu partili diye ayrım yaptığım genç yoktur. Bizim öncülüğümüz ocağımıza gelen tüm gençlere vatan, millet, bayrak sevdası, kuran, ezan, mukaddesat yolunda hakkıyla eğitim verebilmektir” şeklinde konuştu.

“Bizlere devletin kararına saygı duymak yakışır”

Belediye tarafından TEM Otoyolu Batı Gişeleri girişi üzerindeki duvarlara yaptırılan devlet büyüklerine ait duvar resimlerinin izinsiz olduğu gerekçesiyle kaldırılması üzerine konuşan Akgül, “Duvar resimleri yapılırken, Tanju Özcan bize bu konuda açıklama yapmadı. Alparslan Türkeş’in duvar resmini orada görmek bizi mutlu etti. Fakat oradaki resimler provokasyona açık durumdaydı biz bu durumu Başkan Özcan’a daha önce söyledik. Resimlerin kaldırılması Ülkücü camiayı üzse de devlet yetkilileri tarafından kaldırıldığı için bize söz söylemek yakışmaz devletimizin kararına saygı duymak yakışır” dedi.

“Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu”

Ermenistan'ın kardeş ülke Azerbaycan'a saldırısını sert dille kınayan Akgül, "Kalbimiz her zaman soydaşlarımız Azerbaycan’la birlikte atmaktadır. Maddi manevi kardeş ülke Azerbaycan’ın yanındayız. Yakın tarihte Alparslan Türkeş tarafından Ermenistan Karabağ savaşında, görevlendirilen Ülkücü büyüklerimiz soydaşlarımızın yanında durmuşlardı. Şimdi bizlerde aynı şekilde her zaman onların yanındayız. Bizler Ankara'da ki vatandaşlarımız için ne hissediyorsak Azerbaycan'da ki soydaşlarımız için de aynı şeyi hissederiz. Azerbaycan'a maddi olarak destek sağlayamasakta manevi olarak onlarlayız. Maddi anlamda destek gerekiyorsa da Ülkü Ocakları olarak yapmaya hazırız. Türk devletleriye ülkü ocaklarının bağlantısı senelerdir devam etmiştir. Her zaman da devam edecektir. Tarih boyunca dünya Türklerin varlığından tedirgin oldu. Olmaya da  devam edecektir” diye söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.