Tezgah açmak isteyen pazarcılar kazan kaldırdı

Tezgah açmak isteyen pazarcılar kazan kaldırdı
8 Haziran 2020

Bolu’da Pazartesi günleri kurulan açık semt pazarında zabıta ve polis ekiplerince tezgah açmasına izin verilmeyen şehir dışından gelen esnaflar, tepki gösterdi. Pazarcılar, belediye başkanı ile yapılan görüşme sonrası tezgah açabildi.

Olay, sabah saatlerinde Gölyüzü Mahallesine kurulan açık semt pazarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde Adapazarı’ndan Bolu’ya gelerek kurulacak olan semt pazarında fide satmak için tezgah açmak isteyen esnaflara, gelen şikayetler üzerine zabıta ve bekçiler tarafından izin verilmedi. Kendilerine izin vermeyen bekçi ve zabıta ekipleri ile sözlü bir şekilde tartışan pazarcılar, duruma tepki gösterdi. Çıkan sözlü tartışma sonrası bekçiler, polis ekiplerinden destek istedi.

“HEP BÖYLE SORUN YAŞIYORUZ”

Tezgah açtırılmayan pazarcılardan biri, “Hep böyle sorun yaşıyoruz. Yok yasak, yok şu, yok bu. Bütün köylü bize diyor ki, ‘Buranın insanı alıyor, 5 liraya fide veriyor.’ Biz 3 liraya getiriyoruz diye bizi şikayet ediyorlar. Böyle bir şey olamaz. Millet bol bol fide ekiyor. Her sene aynı muhabbet” ifadelerini kullanırken, başka bir esnaf ise, “Ne yapalım hırsızlık mı yapalım, yolsuzluk mu yapalım” şeklinde konuşarak isyan etti.

Yaşanan tartışmalar sonucunda esnaflar, Bolu Valisi Ahmet Ümit ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda esnafların tezgah açmasına izin verildi.

6 yorum yapılmış

  • Bolulu148 Haziran 2020 - 14:17
    Bolu Pazarı sadece Bolulu esnaflara aitse Boluya yerleşmiş başka şehir nüfusuna kayıtlı olan esnaflarda tezgah açmasın o zaman, zaten Düzce'den gelerek Bolu köylülerinden daha ucuza mal satanları barındırmadılar. Pazarcılar odası başkanı gelen malın kalitesi ve ucuzluğunu takip etmesi gerekirken kendi oda üyelerinin aşırı fiyatlı mallarına nedense ses çıkartmıyor. Birde zabıtalar bununla uğraşacağına cadde üzerinde neredeyse bir dükkan kadar kaldırıma
  • Bolu 148 Haziran 2020 - 15:06
    Boluda pazarcilaŕın para hırsı var. Pamukovadan buraya kadar gelip bir bağ maydanozü 50 kurusa satıtiyorlar ve para kazanıyorlar .bolulu tezgahçilaŕımız bunlaŕı sikayet edip elindeki malı 50 kurusa alıp 2 liraya satıyor. Yani yillardır bu disaridan gelen garibanları eziyorlar burası hepimizin vatani buna belediye izin versin vali sahip çiksın hem garibanlar para kazansın hem halkımız ucuz malzeme alsın . Gerçek bu FIRSATÇILARIN usakligıni yapmayalim. TEŞEKKÜRLER.
  • Bolulu148 Haziran 2020 - 15:25
    2- ... çıkanlara hiç müdahale etmiyorlar, yola doğru tezgah üstüne tezgah açanlara hiç ses çıkartan yok, zabıtalar ara sıra sarı çizgi çekiyor gerçi o çizgilerde yola çok tecavüzlü ama pazarcı esnafımız sağ olsun iki gün sonra karış karış yola kaymaya devam ediyor, çizgiyi yarım metre geçse, siz çizgiden bir metre uzağından geçersiniz kasalara sürtünmemek için, herkes kafasına göre tezgah açıyor, zabıtalar kafasına göre geziyor, denetim hak getire.
  • Mec14898 Haziran 2020 - 15:37
    Pamukovaya pazara git bakalım sen kafa göz bırakmazlar buraya gelip artistlik yapıyorlar diğer tarafta adam sertifikalı fide satıyor bunlar gelip illegal satıyor hak mı bu şimdi sorun bakalım esnafa oraya düzce ye pamukovaya gidip tezgah açabilen var mı ALMAYIN KARDEŞİM
  • Bolulu148 Haziran 2020 - 17:05
    1- Mec 1489 isimli arkadaş; fidelerin sertifikalı olup olmadığı, yada kaliteli olup olmadığını ne siz denetleyebilirsiniz ne biz, Devletin bu işlerle ilgilenen kurumları var, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü yetkilileri pazar kurulduğu gün sabahı gelip denetlemelerini yaparlar uygun fide veya sebze meyveleri satarlar, uygun değilse izin vermezler o getirenlerde bir daha getiremezler.
  • Bolulu148 Haziran 2020 - 17:08
    2- Başka şehire siz gidermisiniz gitmezmisiniz o sizin bileceğiniz bir şey ama Bolu Halkının menfaati doğrultusunda ucuz ve kaliteli fide, meyve sebze getirilip satılmasında sizin ne gibi bir çıkarınız var orasını bilemem. Aynı ürünü Boluda oturuyor diyen birisi 5 liraya satıyor diğeri dışarıdan gelip 3 liraya satıyorsa ve kaliteler aynıysa Bolu Halkı afedersiniz enayi mi, o zaman internetten de alış veriş yapmayalım.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.