Uzmanlar uyardı; işte gün gün koronavirüsü belirtileri...

Uzmanlar uyardı; işte gün gün koronavirüsü belirtileri...
2 Haziran 2020

Koronavirüsü belirtilerine ilişkin son dakika haberleri an be an takip ediliyor. Salgınla mücadelede ülkemizde olumlu gelişmeler yaşanmaya vaka sayısında hızla düşüş görülmeye devam ediyor. Tüm dünyada vatandaşlar kendilerini izole etmeye, virüsten korunmaya çalışıyor.

Küresel salgında rol oynayan yeni tip corona virüsüne ilişkin ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, koronavirüs semptomlarına 6 madde daha eklemişti.

Bilindiği üzere ilk semptomları arasında yer alan nefes darlığı, kuru öksürük ve yüksek ateş gibi durumların ardından pek çok belirti ile kendini göstermiş ve çeşitli durumlar ortaya çıkmıştı.

Bu kadar hızlı yayılması nedeniyle her insan corona virüsü belirtileri nelerdir sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki, dünyayı bu kadar kasıp kavuran corona virüsü belirtileri nelerdir? İşte corona virüsü son dakika haberinin ayrıntıları…

ABD Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC),koronavirüs semptomlarına 6 madde daha ekledi. Koronavirüsün belirtileri yalnızca ateş, öksürük ve nefes darlığı olarak biliniyordu. Ancak CDC, hastalığın belirtilerine 6 madde daha ilave etti.

CDC'nin belirlediği Covid-19'un göstergesi olabilecek semptomların son listesi şöyle:

Üşüme

Üşümeyle birlikte tekrar eden titreme

Kas ağrısı

Baş ağrısı

Boğaz ağrısı

Tat ve koku alma kaybı

Ateş

Öksürük

Nefes darlığı ya da nefes alma güçlüğü

YENİ KORONAVİRÜSÜN (COVID-19) NASIL BULAŞIR?

Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile bulaşır. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir.

YENİ KORONAVİRÜSÜN (COVID-19) KULUÇKA (İNKÜBASYON) SÜRESİ NE KADARDIR?

Virüsün kuluçka süresi 2 gün ile 14 gün arasındadır.

KORONAVİRÜS İLK BELİRTİLERİ NELERDİR? (GÜN GÜN)
1-3. gün: Soğuk algınlığı ve gribe benzeyen belirtiler ortaya çıkar. Hafif ateş ve boğaz ağrısı görülebilir. Bağışıklık zayıfsa mide bulantısı ve ishal görülebilir.

4. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Ses boğuklaşır. Yeme ve içmede zorluk yaşanabilir. Hafif baş ağrısı ile birlikte ishal başlar.

5. gün: Boğaz ağrısı şiddetlenir. Yeme ve içme oldukça ağrılı bir hale gelir. Vücudu ve uzuvları hareket ettirmek sancılı olur. Eklem ağrıları görülür.

6. gün: Kuru öksürük başlar. Konuşurken yutkunurken boğaz ağrısı şiddetlenir. Şiddetli bitkinlik başlar. Mide bulantısı artar. Zaman zaman nefes almada zorluk yaşanır. İshal ve kusma şiddetlenir.

7. gün: Ateş 38 dereceye yükselir. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir.

8. gün: Soluk alıp vermek çok güç bir hale gelir. Göğüs bölgesi çok ağır olarak hissedilir. Öksürükle birlikte baş ve eklem ağrıları son derece artar. Vücut sıcaklığı 38 derecenin üzerine çıkar.

9. gün: Tüm belirtiler şiddetle artar. Yüz veya dudaklarda mavileşme görülür. Öksürük ve balgam çok şiddetlenir. Vücut ve baş ağrılarıyla birlikte kusma çok şiddetli bir hale gelir. Bu belirtilere sahipseniz hemen tıbbi yardım alın.
 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.