Vali Ümit son durumu Bolu Gazetesine açıkladı

Vali Ümit son durumu Bolu Gazetesine açıkladı
8 Temmuz 2020

Bolu Valisi Ahmet Ümit Bolu Gazetesine ilimizdeki koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama yaptı.

HABER : CANER GÜNGÖR

Vali Ahmet Ümit yaptığı açıklamada Mart ve Nisan aylarına göre Bolu'da şu an vakaların 4 kat daha fazla olduğunu söyledi.

VAKALAR 4 KAT ARTTI

Ümit, "Hergün 100 ile 300 arası test yapıyoruz. Bazen bu test sayısının 300'üde geçtiği oluyor. Maalesef hergün vakamız vart. Virüsün ilk görüldüğü zamanlara göre şu an neredeyse 3 - 4 kat artmış durumda. Fakat vakalar kontrolümüz altında. Şu an çok endişe edilecek bir durum yok ama tedbiri elden bırakmamalıyız" dedi.

DIŞARIDAN GELENLERDEN BULAŞIYOR

Vali Ümit ilimizde vakaların artmasından şehir dışından gelenlerin etkili olduğunu söyleyerek, "İlimizde ki vaka artışlarında özellikle Ankara, İstanbul gibi büyük şehirlerden gelenlerin etkisi büyük. Büyük şehirlerden gelenlere dikkat etmeliyiz. Önceden maske, sosyal mesafe ve hijyen diyorduk. Şimdi bu 3 kurala dışardan gelenlerden kendimizi korumayıda ekledik. Vatandaşlarımız özellikle büyük şehirlerden gelenlerle çok yakın temaslarda bulunmasınlar" dedi.

ÇOCUKLARIMIZA DİKKAT EDELİM

'Çocuklarımıza ve gençlerimize dikkat edelim' diyen Vali Ümit, "Çocuklarımız ve gençler bu hastalığı bazen hissetmeden atlatabiliyorlar fakat taşıyıcı konumunda oluyorlar. Aile bireylerine bulaştırma ihtimalleri yüksek" dedi.

KÖYLERDE KARANTİNA YOK

Bolu'da herhangi bir köyde karantina uygulaması olmadığına dikkat çeken Ümit, "Bu konu sanırım biraz yanlış anlaşıldı. Şu an karantina veya kısıtlama uygulanan bir köyümüz yok. Biz bir köyde çok sayıda vaka tespit edince oraya 2 güvenlik görevlisi bırakıp vatandaşları uyarmalarını sağlıyoruz. Yoksa o köye giriş çıkış yasak gibi bir uygulamamız yok" dedi.

Vali Ümit son olarak durumun kontrol altında olduğunu belirterek, "Panik yapmayacağız, rehavete kapılmayacağız. Bu salgının üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.