Baibü canlı ders uygulamasını değiştirdi!

Baibü canlı ders uygulamasını değiştirdi!
2 Ekim 2020

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, yayımladığı açıklama ile uzaktan eğitim sürecinde daha önce kullandığı canlı ders uygulaması Google Meet yerine, bundan sonraki süreçte Microsoft Teams uygulamasının kullanılacağını duyurdu.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, 2020-2021 Güz Dönemi Uzaktan Öğretim Canlı Ders uygulamalarında değişiklik yapıldığını duyurdu. Uzaktan eğitim yoluyla yapılan canlı derslerde daha önce Google Meet uygulaması kullanılırken, uygulamanın verdiği hizmette değişiklik yapılması nedeniyle bundan sonraki süreçte Microsoft Teams uygulamasının kullanılacağını bildirildi.

BAİBÜ’den konuya ilişkin yapılan açıklamada; “2020-2021 akademik yılında uzaktan öğretim yoluyla yapılacak canlı derslerde (ortak zorunlu dersler ve pedagojik formasyon eğitimi hariç) Microsoft Teams uygulaması kullanılacaktır. Kullanmakta olduğumuz İBUZEM uzaktan eğitim sistemine (ALMS) eklenen yeni özellik sayesinde İBUZEM-ALMS içerisinden link aktivitesi oluştururken doğrudan Microsoft Teams toplantı planlaması yapılabilmektedir. İBUZEM-ALMS ders sayfasına ekleyeceğiniz Link Aktivitesi ile derse kayıtlı öğrenciler, ilgili link üzerinden canlı derslerinize katılabilecektir.

Daha önceki süreçte kullandığımız Google Meet (Gsuit) verdiği hizmetlerde değişikliğe gideceğini ve @ef.ibu.edu.tr e-postası olmayan kullanıcıların toplantılara 30 Eylül 2020 itibariyle katılamayacağını ilan ettiği için Google Meet uygulamasından vazgeçmek zorunda kalıyoruz. Microsoft Teams uygulaması üniversitemizin her yıl yaptığı Microsoft Kampüs anlaşmasına dâhil edilmiş, Office 365 ve Windows lisansları ile birlikte ücreti üniversitemiz tarafından ödenmiş bir uygulamadır.

Öğretim elemanlarımız açısından, Microsoft Teams – İBUZEM ALMS entegrasyonu ile link aktivitesini otomatik olarak kolayca oluşturabileceğinizden öğretim sürecin daha kolay yürütüleceğine inanıyoruz. İBUZEM olarak sizleri desteklemek amacıyla dersler başlamadan eğitim videoları hazırlıyor ve online toplantılar planlıyor olacağız” ifadelerine yer verildi.

Microsoft Office 365 ve Teams kullanıcı hesapları;

Kullanıcı Adı: Kurumsal E-posta adresiniz (@ibu.edu.tr)

Parola: Bo12345678 (Bo ifadesinden sonra TC kimlik numaranızın 8 hanesi)

Microsoft Teams oturum açma işlemlerini için https://youtu.be/jPLIfbjtB_A

Söz konusu Link Aktivitesinin nasıl yapılacağına dair rehbere aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

1 yorum yapılmış

  • Talebe3 Ekim 2020 - 09:31
    Boşuna Google meet programına para ödemişler, belli ki para çok. Vizyon meselesi işte.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.