Bakın Vali Ahmet Ümit neler söylemiş

Bakın Vali Ahmet Ümit neler söylemiş
29 Haziran 2021

Bolu Valisi Ahmet Ümit bugün düzenlediği ve Bolu Gazetesi'nin davet edilmediği toplantıda Yukarı Çarşı Tarihi Arasta projesi için belediyenin talep ettiği katkı payı ödemesinin mümkün olmadığını söylemiş. Diğer gazetelerden okuduğumuza göre vali Ümit, Belediyenin 2005 yılından beri belediyenin İl Özel İdaresi’nin katkı payı hesabına yatırılması gereken paranın yatırılmadığı için bu ödemenin yapılamayacağını söylemiş. Yani uzun lafın kısası Yukarı Çarşı'da bulunan 145 esnaf bu parayı kendi cebinden toplayacak.

Esnafın yanında olduğu için toplantıya çağrılmayan Bolu Gazetesi'nin diğer gazetelerden aldığı bilgiye göre Vali Ahmet Ümit toplantıda şunları söylemiş. 

“YUKARI ÇARŞI (TARİHİ) ARASTA PROJESİ”

“Yukarı Çarşı (Tarihi) Arasta Projesi” için talep edilen katkı payı ödemesinin de belli yasal şartları bulunmaktadır. Buna göre, 2863 sayılı Kanun’un değişik 12. maddesi ve ilgili yönetmeliğin 5. ve 6. maddeleri gereğince belediyeler tarafından, 2005 yılından itibaren, her ay tahakkuk etmiş olan emlak vergisinin % 10’nu kadar katkı payını bir sonraki ayın 10’una kadar, İl Özel İdaresi’nin katkı payı hesabına yatırılması gerekmektedir. Katkı payının süresi içerisinde İl Özel İdaresinin ilgili hesabına aktarılmasından belediye başkanı ve hesap işleri müdürü birlikte sorumludur”

“BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞININ 6.908.290,88 TL BORCU BULUNMAKTADIR”

Oysa İl Özel İdaresi Kayıtlarının İncelettirilmesi neticesinde, Bolu Belediye Başkanlığının 2005 yılından bugüne kadar İl Özel idaresi katkı payı hesabına toplam 12.658.909,20 TL borcu bulunmaktadır. Belediye bugüne kadar bu borcun sadece 5.750.618,32 TL sini ödemiştir. Halen 6.908.290,88 TL borcu bulunmaktadır. Buna rağmen bugüne kadar Bolu Belediye Başkanlığına 3.138.075,00 TL katkı payı geri ödemesi yapılmıştır. Bolu Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresinin ikazları üzerine borcunu yapılandırmış ve sadece 772.050,20 TL. ödeme yapmıştır. Ayrıca Bolu Belediye Başkanlığı 2021 yılı için tahakkuk eden katkı payı borcunu halen beyan dahi etmemiştir. Bugüne kadar ödenek yetersizliği dolayısıyla Bolu Belediye Başkanlığı dışında hiçbir kuruma katkı payı geri ödemesi yapılamamıştır. Katkı payı fonundan faydalanmak için halen başka talepler de bulunmaktadır.  Oysa bu fon’un taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmeliğin 7.maddesi gereğince; il genelindeki tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi arasında hakkaniyet ölçülerine uygun olarak kullanılması zorunludur”

“BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞININ 2.500.000 TL TALEBİ YASAL OLARAK MÜMKÜN DEĞİLDİR”

“Sonuç olarak, belirtilen gerekçelerle ve mevcut şartlarda, Bolu Belediye Başkanlığının 2.500.000 TL tutarındaki katkı payı iade talebi yasal olarak mümkün değildir. Saygıdeğer esnafımızın derin hoşgörüsüne sığınarak, değerli kamuoyumuzun yüksek bilgilerine saygıyla sunulur”

4 yorum yapılmış

  • Vedat29 Haziran 2021 - 21:11
    Şimdimi aklına geldi 2005 yılından beri halkın valisi olması gerekenler neden istememiş parayı
  • Vatandas30 Haziran 2021 - 08:57
    Vali Ak parti yoneticilerinden izin alamamis olmali ki para vermemek icin kilif arayisi isine girismis.Sayin Vali yine de Ak partiye yaranamazsin.Bolu esnafinin ve vatandasinin gozunde itibarin da kalmadi.Bolu`ya katkin olsaydi iyiydi. Bu siyaset ustu bir sey.
  • Ertuğrul30 Haziran 2021 - 17:15
    Sayın valimiz şu anki durum, belediiye Ak partideyken de bu şekilde cevap verebilcek miydi sormak isterim. Eğer cevabı tabiki de aynı cevabı verirdim olursa sayın valimin ellerinden öper başımın üzerinde taşırdım. Çünki ülkemizin böyle devlet adamlarına ihtiyacı var.
  • Emekli vatandaş1 Temmuz 2021 - 22:13
    Borç var demiş işte,yani borcun olunca o fondan mevzuat ,kanun gereği para alamazsın diyor. Ne falan filanı,borcunu öde 2,5 milyonu al diyor.Bu kadar basit.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.