Gazipaşa krizi sil baştan

Gazipaşa krizi sil baştan
23 Nisan 2022

Bolu'da uzun süredir Valilik ve Belediye arasında krize neden olan Karaçayır mahallesindeki Gazipaşa ilkokulunun problemi tam çözüldü derken yine kriz başa döndü.

Geçtiğimiz günlerde ilimize gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer buraya bakanlık tarafından 32 derslikli okul yapılacağını açıklamıştı. Başkan Tanju Özcan'da okulun yeniden yapılması ve isminin değişmemesi durumunda arazi tahsisini yapabileceklerinin sinyali vermişti.

MECLİS OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Konuyu görüşmek üzere Bolu Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Gerçekleşen oturumda mülkiyeti Bolu Belediyesine ait Gazipaşa İlkokulunun bulunduğu arazinin Milli Eğitim Müdürlüğüne 10 yıllığına tahsis edilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylamada beklentilerin aksine Bolu Belediye Meclisi mülkiyeti kendisine ait olan arsayı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsis etmedi. Oylamada CHP'li meclis üyeleri tahsis konusunda ret oyu kullandılar.

Oylamada Başkan Özcan ise çekimser oy kullanırken, "Böyle bir karar alınmış demokrasiye inanan biri olarak da ben belediye meclisimizin bu kararına saygı duyuyorum" şeklinde konuştu.

1 yorum yapılmış

  • Bolulu24 Nisan 2022 - 11:19
    Halkın isteği ne olacak devlet Okul yapıyor vermemek ne demek orayı halkın çocuğuna değilde ne amaçla kullanmayı planlıyorsun çekimsermis meclisi kurmuş bende çekimser der okul yapılmasına izin vermeyiz demiyorda Meclisin kararına saygı duyuyorum diyor HALK BUNA İNANIRMI ????

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.