Necdet Türker, "Hızlı tren hattı Mudurnu'dan geçecek"

Necdet Türker, "Hızlı tren hattı Mudurnu'dan geçecek"
23 Mart 2021

Hızlı tren hattının mevcut plana göre Mudurnu ve o bölgeden geçeceği yüksek ihtimalken hattın Bolu ve Düzce'den geçmesi için kampanyalar düzenlenmesi bölge halkını kızdırdı. Doğal olarak o bölgede yaşayan başta Mudurnu, Seben ve Göynük'lüler biz Bolu'nun ilçeleri değilmiyiz. Bu hattın buradan geçmesi niye sizleri bu kadar rahatsız ediyor" diyorlar.

Hızlı trenin Ankara, Ayaş, Güdül, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu veya Göynük üzerinden Sakarya'ya bağlanması gündemdeyken hattın Bolu ve Düzce üzerinden geçmesi için çeşitli kampanyalar ve kulis çalışmaları sürdürülüyor.

Fakat özellikle Mudurnu, Göynük ve Seben ilçelerinde yaşayanlar hızlı tren hattının Bolu ve Düzce'den geçmesi için çabalayanlara büyük tepki göstererek, "Biz Yunanistan'ın ilçelerimiyiz ? Biz Bolu'nun insanları değilmiyiz ? Bu hattın bizim bölgemizden geçmesinden niye bu kadar rahatsızsınız" diyorlar.

MUDURNU BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Bolu Gazetesine konuşan Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, mevcut plana göre hızlı trenin Mudurnu üzerinden geçeceğini ve yine Mudurnu, Göynük ve Seben ilçelerini de kapsayacak bir alanda istasyon kurulacağını dile getirerek, "Bolu'nun Düzce'nin bu hatta ihtiyacı yok. Bu bölgede zaten otoyol var. Ama bu bölge insanının bu hızlı trene çok ihtiyacı var. Bu bölgeler maalesef ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşıyor. İşsizlikten büyük göç veriliyor. Yüzyıllarca insanlar ulaşım daha kolay olduğu için İpekyolu'nu bu bölgeden geçirmişler. Hızlı tren hattının bizim bölgemizden geçmesi teknik olarakta uygun görülüyor. Hal böyleyken sanki bu bölgenin insanı Bolu'nun insanı değilmiş gibi Bolu'dan geçsin Düzce'den geçsin diye kampanya yürütüyorlar. İnşallah bu hat bizim bölgemizden geçecek ve burada bir istasyon kurulacak. Bunun Bolu'ya da burada yaşayanlarada büyük katkısı olacak" dedi.

6 yorum yapılmış

  • Zeki ŞİMŞEK 23 Mart 2021 - 22:47
    Muhterem Hemşehrilerim sürekli bu meseleyi polemik haline getiriyorsunuz. Ben deniz uzun yıllar Ulaştırma Bakanlığında çalıştım ve Mengenliyim. Ankara-İstanbul hızlı tren projesinin temeli 1976 yılında merhum Necmettin Erbakan ın Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde atıldı. Bu tren güzergahı Ankara Sincan-Arifiye hattıdır. Ayaş tüneli yapılmıştır. Ancak bu proje yarım kalınca tünel atıl kaldı. Bu hat Bolumuzun Mudurnu ilçesinden geçmektedir. Bolu ve Düzc
  • Mehmet efe 24 Mart 2021 - 13:27
    naçizane fikrim memleketi mizin gelişimi ulaşım araçları ve yolları nakliye imkanları geyretli bir çalışma ile olur inşallah olur diyelim selamlar saygılar dilerim
  • Bolulu ismail24 Mart 2021 - 14:00
    Bolu merkezden gecmesi gerek.nallihan kayalik mudurnu deprem bolgesi.konuralp uskupu ordan bolu oradanda gerede ankara.en mantiklisi bu
  • Işık24 Mart 2021 - 17:26
    Tren boludan geçerse AKP oy vereceğim.
  • MUDURNU' lu26 Mart 2021 - 23:46
    İpek yolu projesi kapsamında yapılacak hızlı tren hattı çin devlet projesidir. Finansmanını çin sağlıyor. Hattı da kendileri belirliyor. ve tarihi ipek yolunu takip ediyor. Tarihi ipek yolu da Ankara Ayaş Beypazarı MUDURNU Göynük üzerinden İstanbul'a ulaşıyor. Rusya hattın rusyadan geçmesi için çok uğraşmasına rağmen beceremedi Bolu ve düzcemi becerecek. Bunun üzerinden siyaset yapanlarda bunu biliyor ama Millete yalan söylüyorlar. İşlerine öyle geliyor.
  • murat23 Aralık 2022 - 12:51
    göynük istanbul 265km göynük ankara 260km göynük eskişehir 100km göynük bolu 90 km göynük adapazarı 90 km göynük nallıhan 70km birazcık harita bilgisi olan herkez hızlı tren duraklarının GÖYNÜK MUDURNU üzerinden geçmesi gerektiğini bilir bu arada göynük mudurnu arası 45 km saygılar

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.