Sulama kanalını kapatma çalışmaları başladı

28 Eylül 2020

Eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde kapatılmaya başlanan fakat DSİ tarafından projesi onaylanmadığı için çalışmalar durmuş, sulama kanalının üzerinin kapatılması için yeni Belediye Başkanı Tanju Özcan proje hazırlayarak DSİ'ye sunmuştu.

Başkan Özcan'ın hazırladığı proje DSİ tarafından uygun bulunmasının ardından Sandallar Mahallesi’nden başlayarak Yukarısoku Mahallesi’ne kadar şehrin kuzey hattı boyunca uzanan ve yaklaşık 10 mahallenin içerisinden geçen sulama kanalı Bolu Belediyesi tarafından kapatılmaya başlandı.

Sağlık Mahallesi’nden başlayan projede kullanılacak olan betonarme kutu menfezlerin üretimi için yaklaşık 1 milyon TL’lik yeni makine yatırımı yapıldı. 

RASİM BAŞKAN YERİNDE İNCELEDİ

Başlayan çalışmaları yerinde inceleyen başkan yardımcısı Rasim Özdemir, "Bolu Belediye Başkanımız Sayın Tanju Özcan'ın seçim vaatlerinden biri olan, yaklaşık 10 mahallemizin içinden geçen sulama kanalını kapatıyoruz. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Herşey çok değil, çok ama çok güzel oluyor. Bolu'muza hayırlı uğur olsun." dedi.

BAŞKAN ÖZCAN BOLU GAZETESİ'NE KONUŞTU

Projeyle ilgili Bolu Gazetesine konuşan başkan Özcan, "DSİ'nin sulama kanalı şehrin gelişmeye başlamısıyla kentin tam ortasında kaldı. Biliyorsunuz burada sık sık kazalar meydana geliyor, araçlar kanala uçuyor. Ayrıca yaz aylarında da bölgede sivrisinek oldukça fazla oluyor. Biz kanalın üzeri için yaptığımız projeyi DSİ'ye sunduk ve proje onaylandı. Sulama mevsimi olduğu için çalışmalara bu ay başladık. Kalıcı konutlar kavşağından sanayiye kadar olan kanal kısmına dev kare şeklinde borularla kapatmaya başladık. Üzerine de yürüyüş yollarının,bisiklet yollarının olduğu parklar yapacağız. İsteyen burada dinlenebilecek, isteyen sporunu yapabilecek. Çok güzel bir peyzaj çalışması yapacağız. Desteklerinden dolayı Bakan Yardımcımız Fatih Metin'e teşekkür ederim" dedi.

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.