Yanlışlıkla hesabına yatan paranın sahibini bularak parayı iade etti

Yanlışlıkla hesabına yatan paranın sahibini bularak parayı iade etti
30 Temmuz 2022

Bolunun manavcı esnaflarından 26 yaşında ki Metin Karadayı hesabına yanlışlıkla gönderilen 212 bin TL'nin sahibini saatlerce araştırarak buldu ve parayı geri iade etti. Genç esnafın bu örnek davranışı, Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı aynı zamanda Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altındal tarafından altınla ödüllendirildi.

Bolunun en genç manav esnaflarından biri olan 26 yaşındaki Metin Karadayı Bağkur parasını yatırmak için Halkbankasından para çekmeye gitti. Hesabında 212 bin TL gören Metin Karadayı şaşkına döndü. Hemen babasını arayarak hesaba para yatırıp yatırmadığını sordu. Babasından 'hayır' cevabını alan Metin Karadayı banka çalışanlarının yardımıyla hesabına yanlışlıkla para gönderen şahsı buldu ve parayı geri iade etti.

Şu an düğün hazırlığında olan Metin Karadayı'nın bu olayını duyan Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı aynı zamanda Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Altındal hemen kendisini ziyaret ederek örnek esnafı altınla ödüllendirdi.

Altındal, "Bizim esnafımız aç gezer asla harama bulaşmaz. Bu kardeşimizde şu an düğün hazırlığı içerisinde. Çokta paraya ihtiyacı var. Ona rağmen en ufak tereddüt yaşamadan saatlerce hesabına yanlışlıkla para yatıran şahsı arayıp bulmuş ve kendisine geri iade etmiş. Bu örnek davranışından dolayı esnaf kardeşimizi kutluyoruz" dedi.

2 yorum yapılmış

  • Mustafa Değer 30 Temmuz 2022 - 15:40
    Tebrik ederiz Metincim. Senin baban zaten düzgün bir insan, "meyve, ağacının dibine düşer" diye boşuna dememiş atalarımız. Allah razı olsun, senin gibi insanlar çoğalsın bu memlekette.
  • Mehmet Akgungor 30 Temmuz 2022 - 21:55
    Seni canı gönülden kutluyorum kardeşim bu hareketinden dolayı Allah bahtını ve gönlünü açık etsin

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.