Bizim İsmail'den Özcan'a sosyal medya paylaşımları tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın sosyal medya paylaşımlarını "Ne üslup var, ne adap var, kullanılan dilin ayarı yok" şeklinde yorumladı.

Bizim İsmail'den Özcan'a sosyal medya paylaşımları tepkisi
12 Eylül 2024

Bolu Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret eden Bolu Milletvekili İsmail Akgül, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akgül her zamanki gibi samimi açıklamalarda bulundu. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın Zafer Partisi İl Başkanı Serdar Çuhadar'ı aramasıyla başlayan polemik sonrası kendi X hesabından yaptığı paylaşımı neden sildiğini anlatan İsmail Akgül, "Biz iyi niyetli insanlarız. Bir gün kendisi ile ilgili paylaşım yaptığımda Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan beni arayıp, konunu öyle olmadığını, aynı yörenin çocuğu olduğumuzu söyledi. Tamam aynı yörenin çocuğuyuz ama bir belediye başkanının böyle yapmaması gerektiğini söyledim.  Belediye başkanı olabilirsin, milletvekili olabilirsin ama kimseye o şekilde konuşma hakkına sahip değilsin. Kanuni olarak da doğru değil, ahlaki olarak da doğru değil. Bu durumla ilgili araya girenler de oldu. Ben paylaşımımı kaldırdım. Kendisi aradı teşekkür etti. 

KALABALIKTA YAPILAN KABADAYILIĞIN TENHADA ÖZRÜ OLMAZ 

Arkasından baca ücretleriyle ilgili konu oldu. Bununla ilgili açıklama yaptığımızda bize bunun karşılığı çok farklı şekilde geldi. Ne üslup var, ne adap var, kullanılan dilin ayarı yok. Biz baca ücretlendirme vergisini açıklayın dedik, kafanıza göre vergi mi alıyorsunuz dedik, kendisi farklı bir yoldan üzerimize geldi. Tabiri caizse kabadayılık yaptı.

Tanju Bey diyor ki, ben burada yazarım, yan yana geldiğimizde de nasıl olsa ben gönlünü alırım, İsmail kardeşimiz iyi niyetli bir adam biz onunla bunu çözeriz. Bizim tavrımız net. Biz milletimize hizmet eden herkesi takdir ederiz yaptığı iyi işler varsa alkışlarız. Eskilerin bir lafı vardır ‘kalabalıkta yapılan kabadayılığın tenhada özrü olmaz’ diye.

Biz bunu kendimize, kurumsal kimliğimize, teşkilatlarımıza yapılmış bir hakaret olarak kabul ettiğimizden dolayı tavrımız net duruşumuz net" dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.