Adem Evcil

Adem Evcil

Tüm yazıları

2020 YILINA CUMHUR İTTİFAKI DAMGASINI VURMUŞTUR

2 Ocak 2021

2020 yılını acısıyla tatlısıyla geride bıraktık.

Dünya genelinde yaşanan felaketler hepimizi derinden üzdü. 

Türkiye açısından 2020 yılını değerlendirecek olursak Türkiye Cumhuriyeti Devleti gerek iç meselelerinde  gerekse  uluslararası arenada yaptıklarıyla adeta 2020 yılına damgasını vurmuştur.

Önce 2020 yılını içinde yurt içinde neler  olmuştu bir göz atalım.

- Terörle mücadele çığır açılmış amansız bir mücadeleye girilerek yurt içi terörist sayısı binlerden 300'ün altına düşürülmüştür.

Kahraman güvenlik güçlerimize teşekkürü borç biliriz. Allah yar ve yardımcıları olsun.

- Terör örgütünün meclisteki kravatlı temsilcilerinin milletvekilleri düşürülmüştür.

- Ankara-Mersin arası 22 otoyol açılmıştır.

- Gübretaş'ın Bilecik'in Söğüt ilçesindeki maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın rezervi bulunması geleceğimize umut olmuştur. Rezervin bugünkü parasal değeri 6 milyar 555 milyon dolar olarak hesaplanmaktadır.

- Tartışmasız Ayasofya-i Kebir Camisinin statüsünün değiştirilerek ibadete açılması  2020 yılının Türkiye açısından altın tacı olmuştur. Göğsümüz kabarmış,manevi dünyamız huzur bulmuş, Ayasofya'nın esaret zincirleri kırılmıştır.

Gelin  şimdi de  2020 yılı Türk dış politikasına bir göz atalım,

- Sınırlarımız düzenlenen Bahar Kalkanı,Pençe-Kartal operasyonlarıyla terör tehdidinden arındırıldı.

- Türk Rus ortak imzasıyla Türk Akım Doğalgaz hattı açıldı.

- Türkiye ile Libya arasında Akdeniz'de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakatın imzalanmasıyla Akdeniz ekonomik ve stratejik anlamda tam bir Türk Denizi haline gelmiştir.

- Karadeniz'de bulunan 320 milyar m3  doğal gaz rezervi geleceğimize ışık tutmakla birlikte  ekonomimize büyük katma değerler sağlayacaktır.

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) 46 yıldır kapalı olan Maraş bölgesinin bir bölümü halkın kullanımına açılması hiç bir yaptırım ve baskıya boyun eğmeyeceğimi dosta düşmana göstermiştir.

- Şüphesiz 2020 yılının en önemli olaylarından biri 27 yıldır işgal altında bulunan Karabağ'ın Türkiye desteğiyle Azerbaycan tarafından geri alınmasıdır. İşgalden kurtulan bölgelerde okunan ezanlar Turan hayallerimizin şeref nişaneleri olmuştur.

Gücünü siyasi olarak Cumhur İttifakından, manevi olarak yüce Türk Milletinden alan Türkiye Cumhuriyeti Devleti varolsun. 

Bu güzellikleri yaşamamıza vesile olan Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'a ve Bilge Liderimiz Sn.Devlet BAHÇELİ'ye bin selam olsun. Asla yanlız yürümeyeceksiniz.

Son olarak Ayasofya caminin açılmasını 2020 felaketleri arasında manşete taşıyan küreselcilerin sözcüsünü de şiddetle kınıyorum. Belli ki Ayasofya'da okunan ezan en çok onları rahatsız etmiş... 

Üstad'ın dediği gibi;

Bindirmişler bir gemiye, 

Rotasından haberi yok,

Korkuyor "Türk'üm" demeye,

Atasından haberi yok...

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.